Antena Meniu Search
x

Foto Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a fost condamnat la 8 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de influenţă

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat de Tribunalul Bacău la opt ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influeTribunal Bacău a decis, miercuri, condamnarea lui Ionel Arsene la opt ani şi patru ani de închisoare pentru infracţiuni de trafic de influenţă comise în 2013 şi în 2015. nţă. Decizia instanţei nu este definitivă.

de Redactia Observator

la 06.04.2022, 16:05

Ionel Arsene președintele Consiliului Județean Neamț
Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a fost condamnat la 8 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de influenţă - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta (arhivă)

Instanţa a mai decis confiscarea de la Ionel Arsene a sumelor de 80.000 de euro şi 150.000 de lei. Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ este obligat să achite și suma de 30.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. 

Pentru ce ar fi primi șpagă Ionel Arsene

Ionel Arsene a fost judecat pentru că, în anul 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro "pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală".

Potrivit news.ro, el a mai fost judecat de procurorii anticorupţie şi într-un alt dosar de trafic de influenţă. El a fost acuzat că ar fi pretins de la un om de afaceri 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a fost condamnat la 8 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de influenţă