Antena Meniu Search
x

Video IPS Teodosie a numit "mană cerească" suma obţinută prin influenţă. Adrian Cuculis, avocatul lui: "Cazul nu are cum să ajungă niciodată în instanţă"

Înaltpreasfinţitul Teodosie va avea nevoie de multe rugăciuni, după ce s-a ales cu un nou dosar la DNA. Arhiepiscopul Tomisului este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă. Mai exact, spun procurorii DNA, a promis un comision de 20 la sută din banii pe care un om de afaceri ar fi urmat să-i obţină de la Secretariatul de Stat pentru Culte. "Mană cerească", aşa s-a referit Teodosie la suma obţinută prin influenţă.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 05.12.2023, 17:21

Vezi și

Procurorii din Constanţa au aflat că în vara acestui an, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, ar fi promis 160.000 de lei unui om de afaceri care ar fi trebuit să obţină 800.000 de lei de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Potrivit informaţiilor de până în acest moment, banii ar fi trebuit să fie folosiţi pentru reabilitarea sau pentru construirea unor biserici.

Reacţia avocatului apărării

Procurorii au anunţat că Teodosie este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă. Alături de el, în acelaşi dosar, este urmărit penal şi un consilier de-al său care este considerat complice. Investigaţia procurorilor ar fi pornit de la o anchetă jurnalistică. În urma acestor informaţii, Patriarhia Română a reacţionat: "Autorităţile bisericeşti sunt firesc interesate de elucidarea oricărui caz de corupţie şi sprijină ancheta procurorilor".

Avocatul Arhiepiscopului Tomisului, Adrian Cuculis, a spus pentru Observator că acest caz nu poate ajunge în instanţă pentru că probele împotriva lui IPS Teodosie nu sunt clare.

"Cazul mediatizat în ceea ce-l priveşte pe IPS Teodosie din punctul de vedere al avocatului care îl apără nu are cum să ajungă niciodată în instanţă. Şi asta pentru că acolo discutăm despre nişte probe care au fost obţinute în mod îndoielnic, prin provocări mai degrabă, sau cum se spune în termeni juridici prin neloialitatea administrării probelor. Acest lucru duce în cele din urmă la imposibilitatea urmării penale a unei persoane. Pe de altă parte, dacă ne uităm la materialul pus la dispoziţie cu privire la pretinsa complicitate la cumpărare de influenţă, acest lucru poate fi constatat că nu se încadrează la infracţiuni de corupţie, de complicitate la infracţiuni de corupţie", a declarat Adrian Cuculis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Justitie » IPS Teodosie a numit "mană cerească" suma obţinută prin influenţă. Adrian Cuculis, avocatul lui: "Cazul nu are cum să ajungă niciodată în instanţă"