Antena Meniu Search
x

Video Niculae Bădălău nu vrea să plece din ţară după ce a scăpat de arestul preventiv: "Nu e o soluţie să fugi. Asta nu-i bărbăţie!"

Unul pleacă, altul vine! Niculae Bădălău, senator PSD de Giurgiu şi fost ministru al Economiei, a fost eliberat din închisoare şi pus sub control judiciar. Spune că nu are de gând să urmeze scenariul condamnaţilor fugari. Procurorii DNA l-au reţinut în noiembrie anul trecut pentru trafic de influenţă şi dare de mită. Fost senator PSD și fost ministru al Economiei, Bădălău a fost acuzat că i-a cerut 70.000 de euro unui primar din Giurgiu, în schimbul unor contracte de lucrări publice atribuite firmei ginerelui său.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 11.03.2023, 19:09

Vezi și

Niculae Bădălău a fost eliberat din arestul preventiv, a decis Curtea de Apel București. Fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi va fi plasat sub control judiciar, decizia fiind definitivă. Întrebat dacă are de gând să plece din ţară, Niculae Bădălău răspunde: "Nu. Eu sunt bărbat şi ştiţi foarte bine, întotdeauna am spus lucrul ăsta, trebuie să avem încredere în justiţia română. Nu cred că e o soluţie să pleci, să fugi. Asta nu-i bărbăţie!"

Niculae Bădălău scapă de arestul preventiv şi va fi pus sub control judiciar. Decizie definitivă

Judecătorii Curții de Apel București l-au arestat preventiv pe Niculae Bădălău pe 28 noiembrie 2022. Acesta fusese reţinut de DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Vineri seară, Niculae Bădălău a fost plasat sub control judiciar, decizia Curţii de Apel fiind definitivă.

Minuta instanţei: ”(...) admite contestaţiile formulate de inculpaţii Bădălău Niculae şi Matache Elena, împotriva încheierii din data de 28.02.2023, pronunţată de Tribunalul Giurgiu în dosarul nr. 1977/122/2022/a1.4. Desfiinţează încheierea din data de 28.02.2023, pronunţată de Tribunalul Giurgiu în dosarul 1977/122/2022/a1.4 şi, rejudecând, dispune: (...) înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Bădălău Niculae cu măsura controlului judiciar”, se arată în minuta instanţei.

Pe acelaşi subiect

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul Bădălău Niculae trebuie să respecte obligaţile prevăzute de art. 215 alin. 1 C.p.p, şi anume:

  • a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat;
  • b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
  • c) să se prezinte la organul de poliţie competent - cel în circumscripţia căruia se află domiciliul inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

”(...) impune inculpatului ca, pe durata controlului judiciar, să nu părăsească limita teritorială a României fără încuviinţarea prealabilă judecătorului de cameră preliminară/instanţei de judecată şi să nu comunice, direct sau indirect, cu martorul Păsat Dan şi inculpata Matache Elena”, au mai decis judecătorii. 

”Dispune punerea în libertate a inculpatului Bădălău Niculae, dacă nu este arestat în altă cauză”, se mai arată în minută.

De asemenea, Elena Matache, care era în arest la domiciliu, a fost plasată sub control judiciar. Decizia magistraţilor este definitivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Justitie » Niculae Bădălău nu vrea să plece din ţară după ce a scăpat de arestul preventiv: "Nu e o soluţie să fugi. Asta nu-i bărbăţie!"