Antena Meniu Search
x

Niculae Bădălău, trimis în judecată pentru trafic de influență și dare de mită

Fostul vicepreședinte al Curții de Conturi a României, Niculae Bădălău a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și dare de mită în formă continuată, potrivit unui comunicat transmis vineri de Direcția Națională Anticorupție (DNA), informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 14:22

Niculae Bădălău, trimis în judecată pentru trafic de influență și dare de mită

Procurorii din cadrul DNA – Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a lui Niculae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și dare de mită în formă continuată.

În același dosar a fost trimisă în judecată și o altă persoană fizică

În același dosar a fost trimisă în judecată și o altă persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită. „În zilele de 9 august 2022 și 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă…,” fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA. În schimbul acestui „serviciu”, inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă. În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă...”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme”, arată DNA în rechizitoriu.

Potrivvit DNA, la data de 19 noiembrie 2022, Niculae Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menționat mai sus, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă, de la primăria respectivă. Ulterior, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, Bădălău i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Justitie » Niculae Bădălău, trimis în judecată pentru trafic de influență și dare de mită