Antena Meniu Search
x

Parlamentul a decis revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi

Plenul Parlamentului a decis, luni, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit. S-au înregistrat 308 voturi pentru şi o abţinere.

de Redactia Observator

la 05.12.2022, 19:49

Vezi și

Decizia vine după arestarea acestuia pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Fostul senator PSD este acuzat de procurorii DNA că i-ar fi promis unui primar din Giurgiu 170.000 de euro în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice firmei detinute de ginerele său. 

Vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, în urmă cu o săptămână Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Trecutul lui Niculae Bădălău, presărat de fărădelegi

Fărădelegile lui Niculae Bădălău încep din tinereţe. În comunism, ca subinginer la CAP, a fost condamnat la un an de închisoare pentru că a furat patru saci de porumb. După Revoluţie, a schimbat zeci de funcţii. A fost ministru al Economiei, parlamentar timp de trei mandate, preşedinte executiv al PSD, vicepreşedinte al Senatului României şi, mai nou, vicepreşedinte la Curtea de Conturi.

Pe acelaşi subiect

"Nu avem frică de rău, la putere e Bădălău!", se aude în imagini filmate în 2018. Atunci, la o petrecere la care era naş, a jignit românii din diaspora la o petrecere cu manelişti: "Să vină Diaspora, că noi ne p***m pe ea!" Câteva zile mai târziu, câţiva protestatari i-au atârnat un WC, în faţa grandioasei vile din Bolintin Vale. N-a înţeles mesajul şi a comis-o din nou: "700.000 de oameni care au domiciliu, restul până la 3-5 milioane sunt fetele alea care le duc ăştia...".

A trădat şi s-a adaptat de câte ori a fost nevoie. A semnat o scrisoare anti-Dragnea, iar apoi s-a răzgândit. Întrebat dacă a făcut o solicitare şi pentru Liviu Dragnea, în vederea unei demisii din funcţia PSD, Bădălău răspundea: "Nu, exclus, cum să se ceară demisia preşedintelui partidului?"

Salariul lui Bădălău, vicepreşedinte la Curtea de Conturi

"A fi generos este o virtute!", susţinea el. Mai ales când o faci cu propriul buzunar. Ca vicepreşedinte la Curtea de Conturi, Bădălău primeşte 5.000 de euro în fiecare lună. Are aproape 700.000 de euro în conturi, bijuterii de 25.000 de euro şi tablouri de 12.000 de euro. Fostul ministru al Economiei are şi două case, fiecare de câteva sute de metri pătraţi. Anul trecut a vândut un teren de 600.000 de euro. 

Urmaşii săi trăiesc regeşte de pe urma în contractelor cu statul. Iar fiul, Gabi Bădălău, a devenit nelipsit din spaţiul public, fie prin prisma tatălui său, fie prin divorţul urât de cântăreaţa Claudia Pătrăşcanu. 

PSD cere revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău

Printr-un document oficial, PSD cere revocarea lui Bădălău din funcţia de membru al Curţii de Conturi. "Domnul Bădălău trebui să-şi dea demisia din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi. Vorbim de reputaţia unei instituţii", a declarat Ana-Maria Cătăuță, deputat PSD.

Elena Matache, cea care l-a ajutat să împartă mita, a primit arest la domiciliu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Parlamentul a decis revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi