Antena Meniu Search
x

Niculae Bădălău scapă de arestul preventiv şi va fi pus sub control judiciar. Decizia este definitivă

Niculae Bădălău va fi eliberat din arestul preventiv, a decis Curtea de Apel București. Fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi va fi plasat sub control judiciar, decizia fiind definitivă. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 10.03.2023, 20:52

Niculae Bădălău scapă de arestul preventiv şi va fi pus sub control judiciar. Decizia este definitivă
Niculae Bădălău scapă de arestul preventiv şi va fi pus sub control judiciar. Decizia este definitivă

Judecătorii Curții de Apel București l-au arestat preventiv pe Niculae Bădălău pe 28 noiembrie 2022. Acesta fusese reţinut de DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă. 

În această seară, Niculae Bădălău a fost plasat sub control judiciar, decizia Curţii de Apel fiind definitivă. Minuta instanţei: 

”(...) admite contestaţiile formulate de inculpaţii Bădălău Niculae şi Matache Elena, împotriva încheierii din data de 28.02.2023, pronunţată de Tribunalul Giurgiu în dosarul nr. 1977/122/2022/a1.4. Desfiinţează încheierea din data de 28.02.2023, pronunţată de Tribunalul Giurgiu în dosarul 1977/122/2022/a1.4 şi, rejudecând, dispune: (...) înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Bădălău Niculae cu măsura controlului judiciar”, se arată în minuta instanţei.

Pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul Bădălău Niculae trebuie să respecte obligaţile prevăzute de art. 215 alin. 1 C.p.p, şi anume:

Pe acelaşi subiect

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de poliţie competent - cel în circumscripţia căruia se află domiciliul inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

”(...) impune inculpatului ca, pe durata controlului judiciar, să nu părăsească limita teritorială a României fără încuviinţarea prealabilă judecătorului de cameră preliminară/instanţei de judecată şi să nu comunice, direct sau indirect, cu martorul Păsat Dan şi inculpata Matache Elena”, au mai decis judecătorii. 

”Dispune punerea în libertate a inculpatului Bădălău Niculae, dacă nu este arestat în altă cauză”, se mai arată în minută.

De asemenea, Elena Matache, care era în arest la domiciliu, a fost plasată sub control judiciar. Decizia magistraţilor este definitivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Justitie » Niculae Bădălău scapă de arestul preventiv şi va fi pus sub control judiciar. Decizia este definitivă