Antena Meniu Search
x

Video O altă femeie susține că a fost hărțuită de preotul Visarion Alexa. Părintele i-ar fi trimis mesaje explicite pe Facebook

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală, a mers în această dimineață la poliţie pentru procedurile de control judiciar impus de instanță. S-a prezentat iniţial la secția din comuna Joița, judeţul Giurgiu. Postul de poliţie era însă închis, aşa că preotul a fost nevoit să meargă la sediul poliţiei din oraşul Bolintin-Vale. În faţa jurnaliştilor, Visarion Alexa a refuzat să dea declaraţii.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 21.09.2022, 13:34

Vezi și

Reporter: Având atâţia enoriaşi care v-au susţinut nu credeţi că ar trebui să vorbiţi un pic cu dânşii? Să transmiteţi poate un mesaj? Ce le transmiteţi celor care nu cred în povestea asta? Părinte, de ce nu vorbiţi cu noi? 

Între timp, procurorii insistă ca preotul Visarion Alexa să fie arestat preventiv. Parchetul a contestat măsura controlului judiciar, iar contestaţia se va judeca lunea viitoare, la Tribunalul Bucureşti. De cealaltă parte, apărătorii lui Visarion Alexa cer ridicarea controlului sub care preotul a fost pus după deschiderea anchetei penale. 

După ce cazul preotului a fost mediatizat, și alte victime au început să își povestească experiență sau să depună sesizări la arhiepiscopie. O femeie care a avut o astfel de experiența neplăcută a povestit, pentru Observator, cum a apelat la preot pentru imaginea pozitivă pe care o avea în mediul bisericesc.

Atitudinea acestuia a surprins-o, însă, în momentul în care preotul i-a făcut mai multe apropouri. Mai mult, în urmă acestei întrevederi, preotul ar fi început să îi scrie mesaje pe o rețea de socializare, în aceeași manieră. Femeia nu a depus încă o plângere la poliție, dar are de gând să se îndrepte către anchetatori. 

Speră că mărturia acesteia le va încuraja și pe alte femei, potențiale victime ale preotului, să depună și ele mărturie la rândul lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Justitie » O altă femeie susține că a fost hărțuită de preotul Visarion Alexa. Părintele i-ar fi trimis mesaje explicite pe Facebook