Meniu LIVE
Search
x

Video O nouă condamnare pentru Mircea Drăghici. Fostul trezorier al PSD a primit șase ani de închisoare pentru delapidarea fondurilor primite de partid

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat, luni, pe fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, la şase ani închisoare cu executare, pentru utilizarea în interes propriu a subvenţiilor primite de partid de la bugetul de stat şi delapidare, notează Agerpres.

De Redactia Observator la 05.09.2022, 21:19
Vezi și

Judecătorii au admis un acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Mircea Drăghici cu DNA şi l-au condamnat pe fostul trezorier al PSD la doi ani închisoare pentru utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi un an pentru delapidare.

Magistraţii au constatat că cele două infracţiuni sunt concurente cu alte infracţiuni pentru care Drăghici a fost condamnat definitiv la 5 ani închisoare în alt dosar, rezultând o pedeapsă finală de 6 ani închisoare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, însă Mircea Drăghici a acceptat pedeapsa încă de la faza urmăririi penale.

Ce acuzații îi aduce DNA lui Mircea Drăghici?

Potrivit DNA, în perioada 10 aprilie 2017 - 22 mai 2018, Mircea Drăghici, având atribuţii de gestionare şi administrare a bunurilor şi fondurilor băneşti aparţinând Partidului Social Democrat, a utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea şi cazarea în destinaţii turistice exotice a sa şi a altor persoane.

Din suma menţionată, 231.040 lei ar fi reprezentat o parte din subvenţia acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă. Drăghici a mai fost trimis în judecată pentru săvârşirea unor infracţiuni similare, fiind condamnat definitiv la cinci ani închisoare cu executare. Fostul trezorier al PSD se află în prezent în închisoare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Justitie » O nouă condamnare pentru Mircea Drăghici. Fostul trezorier al PSD a primit șase ani de închisoare pentru delapidarea fondurilor primite de partid