Antena Meniu Search
x

Video Pedeapsă record în România. Constantin Zapan, condamnat definitiv după ce le-a răpit şi violat pe fetiţele de 10 şi 12 ani

Constantin Zapan, prădătorul sexual din Braşov care a batjocorit două copile, şi-a aflat pedeapsa. Sentinţa este una definitivă.

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 20:10

Vezi și

Constantin Zapan a răpit şi violat două fetiţe de 10, respectiv 12 ani. Pentru aceste fapte, Zapan a primit o pedeapsă record în România: 35 de ani de închisoare. Totuşi, Zapan va executa efectiv doar 30 de ani de detenţie, pentru simplul fapt că aceasta este pedeapsa maximă prevăzută în legislaţia din România.

Va trebui să plătească şi despăgubiri în valoare de 2 milioane de lei

Sentinţa a fost dictată de Curtea de Apel Braşov în data de 21 decembrie 2023 şi este definitivă. Zapan a fost găsit vinovat pentru lipsire de libertate, corupere sexuală şi viol. "Constată că pedeapsa rezultantă depăşeşte maximul general de 30 ani al pedepsei închisorii, motiv pentru care inculpatul va executa pedeapsa rezultantă principală de 30 de ani închisoare”, se arată în motivarea instanţei, potrivit portalului instanțelor de judecată.

De asemenea, instanţa a decis ca Zapan să plătească daune morale de 2 milioane de lei, câte un milion de lei pentru fiecare victimă. Maşina pe care acesta o deţinea, un Audi A6, a fost confiscată de autorităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Justitie » Pedeapsă record în România. Constantin Zapan, condamnat definitiv după ce le-a răpit şi violat pe fetiţele de 10 şi 12 ani