Antena Meniu Search
x

Primarul din Botoșani ar fi dat unei candidate subiectele pentru a obţine un post la primărie în 2021. Andrei Cosmin, plasat sub control judiciar

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei (PSD), plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. E acuzat că a dat lista cu subiecte unei candidate la un post scos la concurs de Primărie. Biroul său a fost percheziţionat şi sigilat. 

de Redactia Observator

la 02.02.2024, 14:46

Vezi și

Primarul din Botoșani Andrei Cosmin-Ionuț a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, au anunțat vineri procurorii DNA. Acesta este cercetat după ce ar fi dat unei candidate la un post din Primărie subiectele de la concurs. Au fost percheziţii DNA în această dimineaţă în biroul primarului. Edilul a fost luat de poliţişti şi dus la sediul DNA Suceava pentru audieri. Procurorii îl cercetează sub control judiciar. Ancheta vizează o angajare ilegală făcută în cadrul primăriei în urmă cu trei ani.

DNA: Primarul din Botoșani, plasat sub control judiciar, după ce ar fi dat unei candidate subiectele

"În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 124/VIII/3 din 2 februarie 2024, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 02 februarie 2024, a inculpatului: ANDREI COSMIN-IONUȚ, primar al municipiului Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În data de 25 august 2021, inculpatul Andrei Cosmin-Ionuț, în calitate de primar al municipiului Botoșani, ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior” scos la concurs de instituția pe care o conducea. Ca urmare a acestor demersuri, la data de 26 august 2021, persoana respectivă ar fi promovat concursul și ar fi ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv", a transmis DNA. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Justitie » Primarul din Botoșani ar fi dat unei candidate subiectele pentru a obţine un post la primărie în 2021. Andrei Cosmin, plasat sub control judiciar