Antena Meniu Search
x

Prinţul Paul a fost eliberat şi plasat sub control judiciar, în Franţa. În noiembrie, se judecă extrădarea

Prinţul Paul al României a fost eliberat şi plasat sub control judiciar, după aproape trei luni în spatele gratiilor, în Franţa.

de Redactia Observator

la 15.09.2022, 20:54

Vezi și

Pe 9 noiembrie, Paul al României se va prezenta în faţa magistraţiilor unde se va judeca extrădarea. Nepotul Regelui Carol al II-lea a fost arestat într-o cafenea din Paris, la sfârșitul lunii iunie.

Era dat în urmărire internațională, în baza unui mandat european de arestare, după ce fusese condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa".

Condamnat pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la infracțiunea de abuz

Reamintim că Paul de România a fugit din țară înainte de condamnarea din 17 decembrie 2020 de la Curtea de Apel Brașov. ”La data de 17.12.2020 Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 42 din 17.12.2020 împotriva numitului AL ROMANIEI PAUL-PHILIPPE, fiul lui Mircea-Grigore si Helene-Henriette, născut la data de 13.08.1948 în Franta, loc. Paris, domiciliat în Mun. București, (...), condamnat la 3 ani si 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice”, arată IGPR pe site.

Polițiștii au mers atunci acasă la Prințul Paul pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, însă nu l-au găsit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Justitie » Prinţul Paul a fost eliberat şi plasat sub control judiciar, în Franţa. În noiembrie, se judecă extrădarea