Antena Meniu Search
x

Video Sebastian Vlădescu, fost ministru de Finanţe, s-a predat. A fost condamnat la peste 7 ani de închisoare pentru că a luat comisioane de 20 de milioane de euro

Fostul ministru de Finanţe Sebastian Vlădescu a fost condamnat la peste şapte ani de închisoare. A fost găsit vinovat pentru că a luat comisioane de 20 de milioane de euro, împreună cu alţi oficiali, de la companiile care au modernizat calea ferată Bucureşti - Constanţa acum opt ani. Vlădescu s-a predat la o secţie de poliţie si a fost dus la penitenciar cu cătuşe la mâini. În acelaşi dosar, Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană a primit 6 ani de închisoare.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 26.05.2023, 19:40

Vezi și

Fostul bancher Ionuţ Costea este însă de negăsit aşa că Poliţia a demarat procedurile de rigoare în acest caz şi a emis un mandat de urmărire pe numele acestuia pentru a putea începe căutările. Trei ani şi jumătate a durat procesul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi astăzi, 26 mai, magistraţii au decis definitiv că Vlădescu, Costea şi un fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor au primit mită timp de 12 ani, sub formă de comision, dintr-un contract de modernizare a căii ferate ce leagă Bucureşti de Constanţa.

În acelaşi dosar a mai fost implicat şi fostul deputat Cristian Boureanu, însă faptele acestuia s-au prescris. Acesta era acuzat de trafic de influenţă. Banii au fost primiţi sub forma unor contracte fictive şi plimbaţi prin 43 de companii offshore, iar anchetatorii au lucrat cu specialişti din 7 state de pe două continente pentru a da de urma banilor. Sunt menţinute sechestrele pe averile acestora, iar Vlădescu şi Costea trebuie să plătească statului, împreună, despăgubiri de 5,5 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Justitie » Sebastian Vlădescu, fost ministru de Finanţe, s-a predat. A fost condamnat la peste 7 ani de închisoare pentru că a luat comisioane de 20 de milioane de euro