Antena Meniu Search
x

Video Sentinţă record după Legea "Anastasia". Ce pedeapsă a primit un bărbat din Neamţ care a omorât doi oameni după ce s-a urcat beat la volan

Pedeapsă record după Legea Anastasia. Un şofer din judeţul Neamţ va plăti scump după ce s-a urcat băut la volan şi a ucis doi oameni.

de Angela Bertea

la 16.01.2024, 17:23

Vezi și

Vorbim despre o sentinţă record, mai exact 13 ani şi 6 luni de detenţie pentru şoferul din judeţul Neamţ. Acesta a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi omor calificat. De asemenea, după executarea pedepsei bărbatul nu va mai avea voie să conducă niciun fel de vehicul timp de patru ani de zile. Mai mult, are de plătit daune atât morale, cât şi materiale, în valoare de 1,36 de milioane de lei. Sentinţa nu e definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la pronunţare.

Cum s-a produs accidentul

Accidentul s-a produs în anul 2019, în comuna Secuieni. Cu toate că şoferul era sub influenţa băuturilor alcoolice, acesta s-a urcat totuşi la volan, ba mai mult, a luat în maşină şi alţi patru prieteni. La un moment dat, maşina a ajuns pe contrasens şi a părăsit parţial partea carosabilă. Şoferul a revenit pe şosea, dar a pierdut controlul maşinii, s-a izbit violent de un cap de pod şi apoi de un pom. În urma impactului, doi dintre pasageri şi-au pierdut viaţa. Ceilalţi oameni din maşină au ajuns la spital, în stare gravă.

Legea Anastasia prevede că şoferii care se urcă la volan băuţi sau sub influenţa drogurilor ori fără permis de conducere şi produc accidente mortale ajung direct la închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Justitie » Sentinţă record după Legea "Anastasia". Ce pedeapsă a primit un bărbat din Neamţ care a omorât doi oameni după ce s-a urcat beat la volan