Antena Meniu Search
x

Un poliţist din Bacău a refuzat o şpagă de 1.000 de euro oferită de un şofer prins beat la volan

Un poliţist din Secuieni, judeţul Bacău, a refuzat o şpagă de 1.000 de euro oferită de un şofer prins beat la volan.

De Redactia Observator la 10.09.2021, 18:19
Poliţistul l-a dat pe şofer în vileag la Direcţia Generală Anticorupţie
Poliţistul l-a dat pe şofer în vileag la Direcţia Generală Anticorupţie - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Şoferul beat mai fusese condamnat la închisoare, în trecut, pentru conducerea unei maşini sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţistul se afla în timpul programului în momentul în care l-a tras pe dreapta pe şoferul respectiv, pentru un control de rutină. Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie, poliţistul a simţit din start miros de alcool astfel că a decis să-l testeze pe şofer cu aparatul etilotest.

A rezultat o alcoolemie de 1,14 la mie, astfel că s-a decis ca şoferul să fie transportat la spitalul din Bacău pentru a i se recolta probe biologice. A fost locul în care şoferul şi-a dat seama că va fi sancţionat aspru, astfel că a decis să-l tenteze pe poliţist cu o mită de 1.000 de euro. Omul legii a refuzat, dar şoferul a insistat, astfel că poliţistul a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie.

Şoferul a mai fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru conducerea unei maşini sub influenţa băuturilor alcoolice

Ofiţerii de la DGA - SJA Bacău au pus la cale prinderea în flagrant a şoferului, iar întregul dosar a fost pasat ulterior procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Şoferul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de dare de mită.

Culmea este că şoferul se afla oricum într-o perioadă de supraveghere până la sfârşitul acestui an. El mai fusese condamnat, în trecut, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru conducerea unei maşini sub influenţa băuturilor alcoolice.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Justitie » Un poliţist din Bacău a refuzat o şpagă de 1.000 de euro oferită de un şofer prins beat la volan