Antena Meniu Search
x

Un poliţist din Bacău a refuzat o şpagă de 1.000 de euro oferită de un şofer prins beat la volan

Un poliţist din Secuieni, judeţul Bacău, a refuzat o şpagă de 1.000 de euro oferită de un şofer prins beat la volan.

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 18:19

Poliţistul l-a dat pe şofer în vileag la Direcţia Generală Anticorupţie
Poliţistul l-a dat pe şofer în vileag la Direcţia Generală Anticorupţie - Profimedia - imagine ilustrativă
  • Şoferul beat mai fusese condamnat la închisoare, în trecut, pentru conducerea unei maşini sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţistul se afla în timpul programului în momentul în care l-a tras pe dreapta pe şoferul respectiv, pentru un control de rutină. Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie, poliţistul a simţit din start miros de alcool astfel că a decis să-l testeze pe şofer cu aparatul etilotest.

A rezultat o alcoolemie de 1,14 la mie, astfel că s-a decis ca şoferul să fie transportat la spitalul din Bacău pentru a i se recolta probe biologice. A fost locul în care şoferul şi-a dat seama că va fi sancţionat aspru, astfel că a decis să-l tenteze pe poliţist cu o mită de 1.000 de euro. Omul legii a refuzat, dar şoferul a insistat, astfel că poliţistul a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie.

Şoferul a mai fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru conducerea unei maşini sub influenţa băuturilor alcoolice

Ofiţerii de la DGA - SJA Bacău au pus la cale prinderea în flagrant a şoferului, iar întregul dosar a fost pasat ulterior procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău. Şoferul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de dare de mită.

Culmea este că şoferul se afla oricum într-o perioadă de supraveghere până la sfârşitul acestui an. El mai fusese condamnat, în trecut, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru conducerea unei maşini sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Justitie » Un poliţist din Bacău a refuzat o şpagă de 1.000 de euro oferită de un şofer prins beat la volan