Antena Meniu Search
x

Video Un şofer a demonstrat că nu a băut alcool, ci s-a șters cu șervețele umede înainte de a sufla în fiolă

Un şofer din Iaşi, acuzat de poliţişti că ar fi condus băut, şi-a demonstrat nevinovăţia în instanţă. Bărbatul a reuşit să-i convingă pe judecători că alcoolemia înregistrată de aparatul etilotest vine nu de la paharele pe care le-ar fi băut, ci de la un banal şerveţel umed, cu care se ştersese înainte pe faţă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.06.2022, 17:46

Vezi și

Totul a început în urmă cu un an când şoferul a fost implicat într-un accident rutier uşor, în oraş. Fusese lovit din spate de un autoturism şi proiectat la rândul său într-o altă maşină. Toţi cei 3 şoferi au fost vinovaţi pentru că se aflau pe linia de tramvai într-o zonă în care nu era permis acest lucru. Când bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest a reieşit o alcoolemie de 0,06 la mie alcool pur în aerul expirat.

Deşi a încercat să le explice oamenilor legii că este imposibil acest lucru fiindcă nu consumase absolut deloc alcool, s-a ales totuşi cu o amendă de peste 1.300 de lei şi cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Bărbatul a mers la spital pentru analize, unde s-a confirmat faptul că bărbatul nu avea deloc alcool în sânge aşa şi cum spusese.

A dat vina atunci pe nişte şerveţele umede care aveau alcool. Le folosise pentru a se şterge pe faţă în urma respectivului accident. Nu a avut cu cine să se înţeleagă aşa că a apelat la instanţă. Doar că acum, cei de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie spun că vor contesta decizia instanţei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Justitie » Un şofer a demonstrat că nu a băut alcool, ci s-a șters cu șervețele umede înainte de a sufla în fiolă