Antena Meniu Search
x

Video Zeci de români au băgat spaima într-un oraş din Italia. Un bărbat şi 6 femei, urmăriţi internaţional, au fost reţinuţi

Autorităţile judiciare au făcut percheziţii în România, Italia şi Germania, într-un dosar în care 59 de români sunt suspectaţi că ar fi profitat de localnicii dintr-un oraş din Italia, săvârşind înşelăciuni, furturi şi tâlhării. În urma acţiunii, şapte urmăriţi internaţional au fost reţinuţi.

de Redactia Observator

la 20.05.2022, 15:30

Şapte români, urmăriţi internaţional, au fost reţinuţi
Şapte români urmăriţi internaţional au fost reţinuţi - Poliţia Română

Poliţia Română şi DIICOT anunţă, vineri, că au fost făcute opt percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, fiind vizaţi membrii unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi spălare de bani.  

Cum au profitat 59 de români de locuitorii unui oraş din Italia

”Activităţile au fost desfăşurate în baza unui Ordin European de Anchetă şi ca urmare a colaborării dintre D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, Serviciul Cooperare, Reprezentare şi Asistenţă Judiciară, cu autorităţile judiciare din Italia. Simultan, pe teritoriul Italiei, au fost efectuate 13 percheziţii domiciliare şi pe teritoriul Germaniei au fost efectuate două percheziţii domiciliare, urmate de audieri de persoane, privind activitatea aceluiaşi grup infracţional”, a transmis Poliţia Română, potrivit news.ro.  

Sursa citată a precizat că autorităţile judiciare din Italia vizează o activitate infracţională desfăşurată de 59 de persoane de cetăţenie română, care, folosind acelaşi mod de operare, ar fi profitat de localnicii dintr-un oraş din Italia, săvârşind înşelăciuni, furturi şi tâlhării.  Ulterior, banii obţinuţi ar fi fost transferaţi în România. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şapte români, urmăriţi internaţional, au fost arestaţi

”La percheziţiile efectuate pe teritoriul României, au fost descoperite şi ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie. În cadrul acţiunilor, poliţiştii serviciilor de investigaţii criminale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Bistriţa-Năsăud şi Maramureş au pus în aplicare şapte mandate de aducere, fiind depistaţi un bărbat, de 38 de ani şi şase femei, cu vârste cuprinse între 22 si 62 de ani, pe numele cărora, autorităţile din Italia au emis mandate europene de arestare”, a mai transmis Poliţia Română.  

Cele şapte persoane sunt cercetate în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru infracţiuni comise pe teritoriul Italiei, respectiv constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, tâlhărie calificată cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi tăinuire. Cele şapte persoane au fost reţinute, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Curţii de Apel Cluj, în vederea dispunerii măsurilor legale. Schimbul de informaţii între autorităţile din statele participante, respectiv Italia, Germania, Regatul Ţărilor de Jos şi România, a fost asigurat de EUROPOL. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Justitie » Zeci de români au băgat spaima într-un oraş din Italia. Un bărbat şi 6 femei, urmăriţi internaţional, au fost reţinuţi