Antena Meniu Search
x

A crezut că a dat lovitura când a vândut un tablou cu 200 de dolari pe Facebook. Fericirea a durat doar o zi, după ce a aflat ce a avut de fapt pe mână

A crezut că a făcut schimbul corect, asta până când a aflat ce comoară a avut pe mână. O femeie din Australia a rămas șocată după ce a aflat cât valora de fapt un tablou pe care ea l-a vândut cu doar 200 de dolari. 

de Redactia Observator

la 27.11.2023, 17:46

A crezut că a dat lovitura când vândut un tablou cu 200 de dolari pe Facebook. Fericirea a durat doar o zi, după ce a aflat ce a avut de fapt pe mână
A crezut că a dat lovitura când vândut un tablou cu 200 de dolari pe Facebook. Fericirea a durat doar o zi, după ce a aflat ce a avut de fapt pe mână - Collector Square

Femeia a postat tabloul pe Facebook Marketplace și a găsit în cele din urmă un cumpărător care a fost de acord să-i ofere 200 de dolari pe el. La scurt timp după, a aflat cu tabloul era de fapt o piesă de artă rară, care valorează de 100 de ori mai mult. Sarah Bonner, de pe Gold Coast, spune că a cumpărat pictura abstractă alb-negru de pe aceeași platformă cu doi ani mai devreme, dar a trebuit să o vândă pentru că avea nevoie de bani, potrivit news.com.au.

Femeia găsise inițial un cumpărător care voia să-i ofere pe tablou 100 de dolari, dar a rămas plăcut surprinsă când un alt bărbat i-a oferit prețul dublu dacă ea acceptă să-l păstreze pentru el.

„A sosit după-amiaza târziu, marți. A vorbit și a fost foarte drăguț”, a declarat femeia. 

Fericirea pentru afacerea făcută nu a durut foarte mult însă. A doua zi, femeia a fost contactată de cineva care îi văzuse anunțul și înțelesese adevărata valoare a ceea ce vânduse. Piesa se crede că este opera celebrului artist francez Pierre Soulages, cunoscut și ca „maestrul negrului”, care a murit anul trecut. Se pare că este una dintre cele 200 de lucrări din colecția din 1957 a lui Soulages, „Lithographie No. 3”.

Pe acelaşi subiect

Femeia ar fi putut obține și 20.000 de dolari

Litografia este o formă de tipărire care produce o copie autorizată a operei unui artist care seamănă foarte mult cu originalul. Au fost create doar 200 de versiuni ale „Lithographie No. 3”, toate acestea putând aduce o sumă generoasă de bani proprietarului.

Un exemplar este în prezent listat pe site-ul unui colecționar pentru 46.000 de dolari. Un altul se află în colecția Muzeului de Artă Modernă din New York. Nu este clar cât a plătit femeia pentru a achiziționa piesa inițial sau exact cât valorează. Mai întâi ar trebui să fie autentificat, dar i s-a spus că ar fi putut obține 20.000 de dolari pentru el.

„Dacă aș cunoaște pe cineva în acea situație, mi-ar plăcea să-i dau într-adevăr o ofertă mai bună și să fiu sinceră cu el despre cât de mult valorează”, a spus ea.

Femeia a spus că, după ce și-a dat seama de valoarea piesei, a încercat fără succes să contacteze bărbatul care a cumpărat-o. Ea a început să-i caute numele online și susține că cumpărătorul a fost Leigh Capel, un comerciant de artă respectat din Sydney.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » A crezut că a dat lovitura când a vândut un tablou cu 200 de dolari pe Facebook. Fericirea a durat doar o zi, după ce a aflat ce a avut de fapt pe mână