Antena Meniu Search
x

Video Recompensa oferită de autorul caricaturii soților Ceașescu, după ce a fost furată din mina Petrila: "Echivalează cu 5.000 de kg fier vechi la cursul zilei"

O caricatură a soţilor Ceauşescu, expusă în incinta fostei mine Petrila, a fost furată! Panoul reprezintă o imagine a soţilor în costume de baie, iar în partea de jos se afla mesajul „Nu-i cărbune ca huila, nici Snagovu' ca Petrila“. Autorul operei, artistul Ion Barbu, a anunţat că oferă o recompensă de 1.000 de euro pentru informaţii care pot duce la prinderea hoţilor. 

de Redactia Observator

la 15.11.2023, 07:30

Recompensa oferită de autorul caricaturii soților Ceașescu, după ce a fost furată din mina Petrila
Recompensa oferită de autorul caricaturii soților Ceașescu, după ce a fost furată din mina Petrila

Cele două siluete ale cuplului Ceauşescu erau confecţionate dintr-un material special şi puse la loc de cinste pe pasarela de deasupra sloganului „Nu-i cărbune ca huila, nici Snagovu' ca Petrila".

Caricatura, însă, a fost furată. Iar anunţul a venit chiar de la autorul operei - Ion Barbu, care a anunţat pe o platformă de socializare că oferă o recompensă de o mie de euro pentru informaţii legate de cei care şi-au însuşit opera sa.

"Oferim 1000 de euro pentru cel care poate da relaţii despre furtul Ceauşeştilor de pe pasarela Exploatării Culturale Petrila. P.S. Oferta noastră echivalează cu 5.000 de kilograme fier vechi la cursul zilei."

"Informăm colecţionarii de artă care au furat Cuplul Ceauşescu că grupul statuar făcea parte dintr-o instalaţie artistică, iar sloganul inscripţionat era parte integrată din aceasta. Aşadar, aşteptăm ca în noaptea asta să îşi desăvârşească opera".

Pe acelaşi subiect

Cele două siluete ale cuplului Ceauşescu erau confecţionate dintr-un material

Poliţiştiii au deschis acum o anchetă pentru furt şi încearcă să îi găsească pe făptaşi.

CARLA STRUJAN-purtător de cuvânt IPJ Hunedoara: Persoane necunoscute au sustras din incinta fostei exploatări miniere Petrila, un panou de artă vizuală. În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. 

Caricatura reprezenta o sursă de venit pentru Valea Jiului.

''Vă rugăm să ni-i aduceți înapoi. Fără glumă acum: operele astea au adus și pot încă să aducă bani în Valea Jiului. Continuăm să distrugem? Pe noi ne distrugem — Valea, viitorul"

După închiderea minei, mai multi localnici şi artişti au decis sa transforme exploatarea minieră într-un spaţiu cultural, initiativă la care s-a alăturat şi Consiliul Judeţean Hunedoara, care a cumpărat terenul şi îşi doreşte aici o exploatare culturală, care să pună în valoare patrimoniul industrial local. Aici turiştii pot vizita şi Muzeul Salvatorului Minier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Recompensa oferită de autorul caricaturii soților Ceașescu, după ce a fost furată din mina Petrila: "Echivalează cu 5.000 de kg fier vechi la cursul zilei"