Antena Meniu Search
x

"A ieșit trupul, dar nu era niciun cap". Un medic din SUA a decapitat un bebeluş în timpul naşterii, folosind o forţă "ridicol de excesivă"

Un medic ginecolog din statul american Georgia a fost dat în judecată, după ce a decapitat un bebeluş în timpul unei naşteri "de groază", scrie BBC. Medicul ar fi aplicat o forţă "excesivă" în timpul intervenţiei, potrivit avocaţilor pacientei. 

de Redactia Observator

la 11.08.2023, 11:36

"A ieșit trupul, dar nu era niciun cap". Un medic din SUA a decapitat un bebeluş în timpul naşterii, folosind o forţă "ridicol de excesivă"
"A ieșit trupul, dar nu era niciun cap". Un medic din SUA a decapitat un bebeluş în timpul naşterii, folosind o forţă "ridicol de excesivă" - Shutterstock

Caz şocant într-un spital din Georgia. Medicul Tracey St. Julian este acuzat de neglijenţă şi a fost dat în judecată după ce a decapitat un bebeluş, în timpul naşterii, la spitalul Southern Regional. De asemenea, mai multe asistente au fost date în judecată pentru că au ascuns incidentul. 

Cuplul abia aştepta venirea pe lume a primului lor copil, însă "din nefericire, visele lor s-au transformat într-un coşmar care a fost ascuns de Centrul Medical Southern Regional", potrivit avocatului familiei îndurerate. 

Au fost deschise mai multe anchete în urma incidentului care s-a petrecut pe 9 iulie, dar a ajuns în atenţia autorităţilor câteva zile mai târziu, pe 13 iulie. Medicul St Julian a încercat să scoată bebeluşul pe cale naturală, folosind mai multe metode. Avocatul famiiei, care este de asemenea şi medic, a declarat că medicul a folosit "o forţă ridicol de excesivă" când a tras bebeluşul de cap. 

"Medicul St Julian a venit în sala de operaţii, iar în timpul naşterii, a tras bebeluşul de cap şi de gât atat de tare încât oasele craniului, feţei şi gâtului au fost rupte. Când au deschis pântecele, au ieșit picioarele, a ieșit trupul, dar nu era niciun cap". 

Avocatul a mai declarat şi că asistentele au încercat să ascundă incidentul, înfăşând bebeluşul şi aşezându-i capul astfel înctât să pară ataşat. Părinţii au aflat toate aceste detalii abia după patru zile de la deces, când făceau pregătirile de înmormântare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Mapamond » "A ieșit trupul, dar nu era niciun cap". Un medic din SUA a decapitat un bebeluş în timpul naşterii, folosind o forţă "ridicol de excesivă"