Meniu LIVE
Search
x

„Ajutați-mă, am fost bătut”. Un român din Italia, ucis în bătaie de un conaţional. Înainte de a-şi da ultima suflare, bărbatul a rostit numele agresorului

Un român în vârstă de 53 de ani, stabilit în Italia, a murit după ce a fost bătut crunt de un conaţional. Înainte de a-şi da ultima suflare bărbatul a rostit numele agresorului.

De Redactia Observator la 23.02.2022, 08:42

Tragicul eveniment a avut loc în Rivoli (Piemonte). Victima se numea Andrei Dănilă şi locuia într-o baracă improvizată pe care a construit-o într-un pasaj subteran aflat în apropierea şoşelei de centură din Collegno. Românul trăia acolo în condiţii greu de descris şi nu beneficia de niciun fel de ajutor social pe care statul îl oferă pentru persoanele fără adăpost. Bărbatul a sunat duminică după-amiază la 112 pentru a anunţa că a fost bătut. „Ajutați-mă, am fost bătut. Mă simt rău.”, au fost cuvintele bărbatului către operatorul de la dispecerat, scrie La Stampa.

A rostit numele agresorului, cu ultimele puteri

Când a fost găsit, românul abia mai putea vorbi, dar cu ultimele puteri a povestit ce s-a întâmplat: „Am fost bătut azi dimineață – le-a spus militarilor – de un alt bărbat fără adăpost, român ca și mine. Apoi m-am întors aici, dar m-am simțit din ce în ce mai rău”. Aceste câteva cuvinte ale bărbatului au fost suficiente pentru a-i ajuta pe poliţişti să plece pe urmele agresorului, însă nu au putut stabili cu exactitate cum s-au petrecut faptele.  

Rănile la cap erau prea grave, iar ambulanța l-a transportat pe bărbat rapid la secția de urgență a spitalului din Rivoli, unde a murit, din păcate, la câteva ore după internare. A fost programată autopsia trupului neînsuflețit pentru a se clarifica dacă loviturile primite în zona capului au fost cele care au cauzat sau nu moartea românului Andrei Dănilă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » „Ajutați-mă, am fost bătut”. Un român din Italia, ucis în bătaie de un conaţional. Înainte de a-şi da ultima suflare, bărbatul a rostit numele agresorului