Antena Meniu Search
x

Foto "Am avut încredere în profesioniști. Să primim vestea a fost un șoc". Mamă din UK, moartă după ce medicii i-au diagnosticat greșit durerea de stomac

O mamă a murit în mod tragic, după ce medicii i-au diagnosticat greșit durerea de stomac. Au crezut inițial că are sindromul colonului iritabil, însă doi ani mai târziu femeia a primit un diagnostic crunt, care i-a adus și sfârșitul. 

de Redactia Observator

la 06.02.2024, 16:54

Mamă din UK, moartă după ce medicii i-au diagnosticat greșit durerea de stomac
Mamă din UK, moartă după ce medicii i-au diagnosticat greșit durerea de stomac - Arhiva familiei / Mirror

Helen Dutton, care a murit la vârsta de 40 de ani, a început să aibă simptomele pentru prima dată în octombrie 2016. Femeia a mers de urgență la medic din cauza crampelor abdominale severe și a sângerărilor pe care le avea. Medicii i-au spus însă că este "posibil" ca aceasta să se confrunte cu sindromul colonului iritabil. Cu toate acestea, în septembrie 2018, a revenit la medic pentru că durerile au persistat, potrivit Mirror.

Medicii i-au diagnosticat greșit durerea de stomac

Helen a fost trimisă în cele din urmă pentru a face o colonoscopie și a fost supusă unor teste suplimentare, unde medicii au identificat o tumoare și au diagnosticat-o cu cancer intestinal în ianuarie 2019. Helen a suferit o intervenție chirurgicală în urma căreia a rămas cu o stomă permanentă. În august 2020, familia a primit vestea devastatoare că boala a recidivat. Helen a reluat ședințele de chimioterapie, dar s-a descoperit că boala era deja răspândită în tot corpul. A murit la spital, în august 2021.   

Soțul lui Helen, Darren Rosheski, spune că familia a rămas cu „atât de multe întrebări fără răspunsuri”. Toți se întreabă dacă boala ar fi putut fi depistată mai devreme și de ce medicii nu au descoperit-o încă de la primul control. 

„Helen avea dureri de ceva vreme, dar când i s-a spus că ar fi probabil sindromul colonului iritabil, am avut încredere în profesioniști. Apoi să primim vestea că are cancer a fost un șoc imens. Eu și Helen am fost împreună de aproape 20 de ani și nu îmi puteam imagina să nu-mi petrec restul vieții cu ea. Era hotărâtă să lupte cu cancerul cu tot ce avea. Din păcate, nu a fost suficient", a povestit soțul femeii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Am avut încredere în profesioniști. Să primim vestea a fost un șoc". Mamă din UK, moartă după ce medicii i-au diagnosticat greșit durerea de stomac