Antena Meniu Search
x

Au cumpărat un apartament vechi cu 300.000 de euro şi l-au transformat în locuinţa lor de vis cu tutoriale de pe Youtube. Cât i-a costat renovarea

Un cuplu a cumpărat un apartament "de nelocuit" în Londra și a adăugat deja 20.000 lire sterline la valoarea acestuia, transformându-l pas cu pas în casa lor de vis - după ce au învăţat cum să îl renoveze cu tutoriale de pe Youtube.     

de Redactia Observator

la 11.03.2024, 17:37

Au cumpărat un apartament vechi cu 300.000 de euro şi l-au transformat în locuinţa lor de vis cu tutoriale de pe Youtube. Cât i-a costat renovarea
Au cumpărat un apartament vechi cu 300.000 de euro şi l-au transformat în locuinţa lor de vis cu tutoriale de pe Youtube. Cât i-a costat renovarea - SWNS

Rochelle Taylor-Butcher, în vârstă de 29 de ani, și partenerul ei, Angus Ord, de 30 de ani, un cercetător de date, și-au cumpărat apartamentul cu un singur pat în Kingston, sudul Londrei, la sfârșitul lunii martie 2023, pentru 260.000 de lire sterline. Când s-au mutat pentru prima dată, apartamentul era în "dezordine", avea tapetul decojit, mucegai pe pereți și un covor cu mucegai, scrie Mirror

Începători în bricolaj când s-au angajat în proiect, cei doi au apelat la YouTube pentru a învăța cum să-și facă propriile instalații sanitare, să-și instaleze propria bucătărie și să-și șlefuiască propriile scânduri. Rochelle și Angus spun că au economisit deja aproape 9.000 lire sterline făcând munca ei înșiși, în loc să angajeze meseriași. Au utilizat materiale gratuite și reciclate ori de câte ori este posibil.

Au adăugat 20.000 lire sterline la prețul proprietății

Ei sunt încă în proces de finalizare, dar au adăugat deja 20.000 lire sterline la prețul proprietății. "Singurul mod în care pot să o descriu este dezordinea totală, era complet de netrăit. Întregul apartament avea un miros de locuit, de mucegai. Cred că covorul a absorbit-o. Nu m-am gândit niciodată că voi deține o proprietate... Am crescut în sudul Londrei și întotdeauna locuiau în proprietatea Asociației pentru Locuințe. Părinții mei nu au deținut niciodată o proprietate, așa că nu se simțea parte din viață. S-a simţit ca un lux", a spus Rochelle. 

"Simt o mulțumire copleșitoare și o liniște că suntem așezați și acesta este spațiul nostru real. Sângele, transpirația și lacrimile noastre au intrat în podea și pe pereți, acum facem parte din apartament", a spus ea. Rochelle a spus că bucătăria avea fulgi de porumb în spatele mașinii de spălat vase și dulapuri vechi din anii 1970.

Ore întregi de tutoriale pe YouTube

"Nimic nu a putut fi salvat din el", a spus Rochelle. "Au fost pete, rugină, gresie prăbușită". Cuplul și-a petrecut ultimul an renovând proprietatea. Au urmărit ore întregi de tutoriale pe YouTube pentru a învăța cum să facă instalațiile sanitare, să taie și să pună faianţa și să-și instaleze ușile și dulapurile de bucătărie IKEA.

Casa este acum de nerecunoscut - cu pereți vopsiți, gresie nouă și o cameră de zi complet transformată. Bucătăria de la IKEA pe care au instalat-o ei înșiși i-a costat doar 5.000 lire sterline - ceea ce a aproape înjumătățit prețul în comparație cu instalarea acesteia cu o organizație precum Howdens. Cuplul a reușit să economisească bani printr-o mulțime de hack-uri - inclusiv prin a-i determina pe membrii familiei să recableze proprietatea.

"Am plătit materialele la preț de cost și toată forța de muncă a fost gratuită. Așadar, asta a salvat cu adevărat mulţi bani", a spus Rochelle. "Am încercat să ne gândim la modalități prin care putem realiza ceea ce ne dorim, dar înșelând procesul".  Rochelle a folosit vopsea rămasă și resurse de la magazinul la care lucrează pentru a picta bucătăria și a cumpărat și vopsea la jumătate de preț de la Homebase. Ea spune că economisirea materialelor este cheia, dar să se asigure că acestea sunt de bună calitate. "Nu trebuie să aveți un lemn lustruit incredibil pentru plintă, ar putea fi doar un pic de MDF", a spus Rochelle.

Au reușit să transforme apartamentul în locuinţa lor de vis

Cei doi au reușit să se mute în proprietate în august anul trecut și au reușit să transforme apartamentul în casa lor de vis. "Odată ce ne-am mutat, a fost foarte OK, totul funcționează acum, așa că este bine", a spus Rochelle. Una dintre sugestiile ei pentru oricine care începe renovarea propriei locuințe este să apeleze la YouTube și "să ia câte un lucru pe rând".

"Poți probabil să-ți construiești o casă doar urmărind YouTube", a spus Rochelle. "Există atât de multe informații acolo încât trebuie doar să le cauți". Au economisit 3.000 lire sterline la instalarea bucătăriei, inclusiv instalațiile sanitare, 700 lire sterline șlefuind ei înșiși podelele, 3.000 lire sterline determinând ca familia lor să facă recablarea electrică, 300 lire sterline îndepărtând ei înșiși baia veche și 900 lire sterline decorând ei înșiși bucătăria și camera de zi.

Au cheltuit 5.000 lire sterline pe unități și electrocasnice de bucătărie, 3.800 lire sterline pe accesorii pentru baie, inclusiv faianta, 2.800 lire sterline pe geamuri termopan, 900 lire sterline pentru recablarea materialelor, 80 lire sterline pe vopsea și 200 lire sterline cumpărând unelte, inclusiv un șlefuitor orbital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Mapamond » Au cumpărat un apartament vechi cu 300.000 de euro şi l-au transformat în locuinţa lor de vis cu tutoriale de pe Youtube. Cât i-a costat renovarea