Antena Meniu Search
x

Bărbat acuzat că şi-a bătut iubita, pedepsit cu 28 de zile în folosul comunităţii. A omorât-o două săptămâni mai târziu

Un bărbat din Marea Britanie care a fost acuzat că şi-a bătut şi abuzat iubita a primit ca pedeapsă 28 de zile de muncă în folosul comunităţii şi un ordin de restricţie de 28 de zile. Două săptămâni mai târziu s-a întors acasă şi a omorât-o. Nu s-a oprit acolo. A pornit pe urmele altor doi bărbaţi, crezând că femeia l-ar fi înşelat cu ei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.11.2022, 11:12

Violenţă domestică
Bărbat acuzat că şi-a bătut iubita, pedepsit cu 28 de zile în folosul comunităţii - Shutterstock

Jacqueline Forest, în vârstă de 49 de ani, avusese o relaţie cu Robert Massey din vara anului 2020. La momentul respectiv locuiau împreună la domiciliul ei din Haydock.

Femeia, supusă unor abuzuri de nedescris din partea iubitului ei

Povestea de dragoste dintre cei doi a luat însă o turnură complet neaşteptată şi extrem de toxică. Robert Massey a supus-o pe Jacqueline la abuzuri inimaginabile în luna august, după ce a încercat inclusiv să-i dărâme uşa din faţa casei, relatează Mirror. La data de 15 august el a primit un odin de muncă în folosul comunităţii de 18 luni de zile, după ce a fost chemat în instanţă la Tribunalul de Magistraţi din Liverpool. Fusese acuzat atunci că a agresat-o şi a primit şi un ordin de restricţie de 28 de zile, timp în care nu avea permisiunea să se apropie de locuinţa ei.

Până la sfârşitul lunii însă, bărbatul s-a întors „să-şi termine treaba”. A intrat peste ea, a sugrumat-o până a căzut fără suflare la pământ, apoi a înjunghiat-o în mai multe locuri pe corp şi i-a mâzgălit cuvântul „blasfemie” pe piele, cu un stilou.

Pe acelaşi subiect

A turnat votcă pe ea şi a ameninţat-o că îi dă foc

Andrew Ford KC, de la urmărire penală, a declarat că a existat un incident la locuinţa femeii cu două zile înainte. Jaqueline, în vârstă de 43 de ani, s-a speriat teribil când bărbatul a apărut la uşa ei, înarmat cu o bară de fier, începând să-i lovească în uşă cu piciorul. A intrat peste ea în casă, i-a furat cardul bancar, a stropit-o cu votcă şi a ameninţat-o că îi va da foc. Apoi a plecat.

În instanţă au fost făcute publice imaginile incidentului, surprinse de un vecin prin gaura cheii apartamentului său învecinat. În videoclip, Robert Massey este văzut cum dă târcoale uşii, înainte de a începe să lovească minute bune, terorizându-şi iubita. Femeia poate fi auzită ţipând de frică pe fundal, dar în cele din urmă a cedat şi a deschis uşa călăului său.

Avocatul apărării, Daniel Travers, a susţinut că „faptul că a vărsat votca a fost doar un gest nesăbuit în timp ce se certau” şi a negat ipoteza în care clientul său ar fi ameninţat-o pe Jaqueline că îi va da foc.

Bărbatul a încălcat ordinul de protecţie, iertat de iubită

În ciuda ordinului de protecţie, cei doi s-au întâlnit din nou într-un parc în weekend şi au petrecut o mare parte din următoarele zile împreună.

În jurul orei 19, marți, 30 august, Massey era în patul ei în timp ce Jaqueline făcea duș. A început să se uite prin telefonul ei și a găsit mesaje care „sugerau că a fost infidelă cu alți doi bărbați”. Bărbații erau Anthony Murphy și Graham Roberts, pe care îi considera „cei mai bun prieteni”.

Motivul care l-a împins să o omoare 

Mai târziu, ucigașul a mărturisit poliției că a „văzut roșu” în faţa ochilor și a atacat-o imediat ce a ieşit din duş, apucând-o de gât, aruncând-o în pat şi urcându-se peste ea. A lovit-o în mod repetat în cap şi în faţă cu pumnii, apoi şi-a pus ambele mâini în jurul gâtului ei, să o sugrume. Nu s-a oprit până în momentul în care femeia nu a mai dat semne de viaţă.

„A meritat? A meritat să mă înşeli cu acei 2 oameni?”, i-ar fi spus el, după ce ar fi omorât-o.

În ceea ce Andrew Ford a descris ca fiind „un comportament macabru şi sadic”, criminalul a acoperit apoi cadavrul cu un prosop, i-a pus un ceas la încheietură şi pantofi Moschino în picioare, o geantă de mână pe braţ şi ochelari de soare şi a poziţionat o cutie de bijuterii deasupra ei.

Şi- explicat gestul spunând că „i-a distrus faţa frumoasă aşa că a decis să-i pună nişte lucruri drăguţe pe ea pentru că întotdeauna era drăguţă”. El a adăugat că „a vrut să o facă să arate mai bine, pentru că i-a stricat fața și încă o iubea”.

Dar după ce a găsit un test de sarcină în apartament, Massey a înjunghiat-o în pântece cu un cuțit de bucătărie - deși s-a confirmat ulterior că femeia nu era însărcinată. Apoi, a luat un pix verde și a scris „cel mai bun partener” lângă această rană, înainte de a mâzgăli „blasfemie” pe o coapsă și cuvântul „bebeluș” pe cealaltă.

Massey și Jaqueline băuseră votcă amestecată cu Fanta în prealabil, aşa că bărbatul a continuat să-şi toarne singur alcool după crimă. Ulterior, a cumpărat cocaină şi a retras 500 de lire sterline de la un bancomat din supermarketul Asda, folosindu-i cardul. A retras alte 500 de litere sterline la primele ore pentru consumaţie la Mollie’s Bar, din centrul oraşulu iSt Helens.

Criminalul a încercat să-i omoare şi pe cei doi bărbaţi din telefonul femeii

I-a trimis apoi mesaje text lui Murphy, unuia dintre bărbaţii cu care l-ar fi „înşelat” Jaqueline, unul la ora 4.30, iar altul la 6.15 dimineaţa, spunând: „Voi veni după cei pe care îi iubeşti”.

Aproximativ în același timp, Massey a început să trimită mesaje şi partenerei fratelui lui Murphy - crezând că este propria iubită a acestuia, vorbindu-i despre presupusa aventură dintre ei, imaginându-şi cum s-a întâmplat totul şi ameninându-l pe bărbat cu moartea. „Dl Murphy a făcut sex cu logodnica mea şi acum este însărcinată. Ea a crezut că sunt afară şi mă întorc târziu, dar am venit acasă devreme. A sărit pe fereastră el, lucru de care sunt foarte impresionat pentru că stăm la etajul 3. Doar ca să știi, Anthony va fi mort acum - nimeni nu-mi ia logodnica."

Pârâtul a aruncat ulterior telefonul lui Jaqueline pe un câmp din apropiere.

L-a aşteptat pe Murphy să vină la adresa femeii. Incidentul şocant a avut loc pe 31 august, în jurul orei 8:30. L-a poftit în apartament şi l-a condus în dormitor, acolo unde trupul neînsufleţit al femeii de 43 de ani zăcea pe pat. L-a privit în ochi şi i-a spus „uite ce ai provocat”, înainte să se năpustească şi asupra lui şi să îl atace cu acelaşi cuţit, încercând să-i taie urechile.

Criminalul a declarat în faţa anchetatorilor că avea în gând să îl „arunce pe geam”. Murphy a fost înjunghiat de trei ori în spate și de două ori în gât, dar a reușit să fugă într-un apartament învecinat pentru ajutor. A fost dus de urgență la Spitalul Aintree și a fost operat, după ce a pierdut 20% din sânge. A scăpat însă cu viaţă din masacrul pe care-l pregătise Massey şi a fost externat după o săptămână.

Graham Roberts avea să fie următoarea victimă. A luat un taxi şi s-a dus la locul de muncă al acestuia, în Norris Green. L-a confruntat telefonic, dar nu l-a anunţat că avea să vină peste el. A itnrat în schimb direct în biroul său, în jurul orei 18:30 şi l-a alergat cu o foarfecă. „O să te omor dacă tu crezi că poţi scăpa de mine” a strigat el, înainte să îl înjunghie cu instrumentul.

Un martor l-a mai auzit spunând: „Nu-mi pasă, oricum fac 20 de ani – am ucis deja două persoane”. Roberts a reuşit de asemenea să scape, ieşind în stradă, sărind într-o maşină şi rugând şoferul să îl ducă la un pub din apropiere. Avea răni înjunghiate la brațul drept, la piept și în spatele urechii drepte.

Închisoare pe viaţă, cu o pedeapsă minimă de 28 de ani

Massey a fost arestat sub suspiciunea de crimă și dublă tentativă de omor. El a mărturisit că l-a înjunghiat pe Roberts în spate „cum mi-a făcut el mie” şi l-a acuzat că „i-a furat femeia”.

„Este excepțional ca cineva să recunoască pe deplin și să fi pledat vinovat la prima ocazie pentru trei infracțiuni în care există intenția de a ucide. Domnul Massey a făcut tot ce a putut după arestarea sa, începând să facă pași foarte mici pentru a repara lucrurile”, a declarat avocatul apărării.

Massey a recunoscut crima, două capete de acuzare de tentativă de omor și deținerea unui articol ascuţit într-un loc public, obţinând sentinţa de închisoare pe viaţă, cu o pedeapsă minimă de 28 de ani până va putea face apel.

„A fost, fără îndoială, o crimă brutală. Era evident că victima, regret să spun, trebuie să fi îndurat o suferință mentală și fizică semnificativă înainte de a muri”, a declarat, în încheiere, judecătorul Brian Cummings KC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Bărbat acuzat că şi-a bătut iubita, pedepsit cu 28 de zile în folosul comunităţii. A omorât-o două săptămâni mai târziu