Antena Meniu Search
x

Carmen, abandonată de lege în mâinile unui partener abuziv, după ce bărbatul şi-a făcut schimbare de sex. Cazul pune la încercare Justiţia spaniolă

Carmen (n.r. nume modificate pentru a proteja identitatea persoanelor implicate) a rămas fără protecţia oferită de Legea Abuzurilor Sexuale din Spania, după ce fostul său partener şi-a schimbat sexul, inclusiv în documentele oficiale. Astfel, din Agustín, acesta a devenit Julia, iar odată cu numele său a dispărut şi "conflictul domestic", aşa cum e considerat cazul de către autorităţi. Au rămas, în schimb, traumele femeii, care a încasat de-a lungul timpului bătăi cumplite de la fostul său iubit. 

de Redactia Observator

la 20.09.2022, 17:25

Partenerul femeii a devenit din Agustín, Julia
Partenerul femeii a devenit din Agustín, Julia - Profimedia

Potrivit El Mundo, Carmen a denunţat chinurile la care era supusă în data de 15 august, sperând ca legea să o ajute să se simtă din nou în siguranţă după ce fostul iubit a agresat-o în repetate rânduri. Însă a avut o mare surpriză, deloc plăcută, când a aflat că în ochii Justiţiei cazul său nu poate fi luat în considerare la adevărata gravitate a celor petrecute. Şi asta doar pentru că agresorul său a devenit, oficial, din bărbat, femeie.

Provocările unei relaţii aparte. Legea nu i-a venit în ajutor femeii

Carmen nu poate solicita un ordin de restricţie împotriva lui Agustín, în prezent devenit Julia. Conflictul dintre cei doi e privit drept similar unei dispute între fraţi, iar femeia este nevoită să rămână, în continuare, alături de cel care i-a făcut rău de atât de multe ori. Locuiesc chiar în aceeaşi casă, din motive ce ţin de pensia femeii abuzate.

Relaţia lor s-a înfiripat în 2011, după ce ambii parteneri, în vârstă de peste 50 de ani, trecuseră prin relaţii complicate. Dar în 2020, Carmen spune că totul s-a schimbat. "Agustín voia să poarte lenjerie de damă în momentele noastre de intimitate. M-am gândit că ar putea fi un fetiş, dar mai târziu mi-a spus că el chiar se simte ca o femeie. Mi-a cerut permisiunea să facă o schimbare de sex", povesteşte ea. Atunci, Carmen a decis să pună punct poveştii de iubire. "I-am spus că îi pot fi alături pe drumul pe care şi l-a ales, dar în calitate de prietenă. Eu sunt heterosexuală", a adăugat aceasta. Dar Agustín nu a acceptat propunerea sa, iar de atunci abuzurile s-au ţinut lanţ. Carmen spune că a fost nevoită să se încuie în propria cameră, de teama lui.

Pe 15 august, după ce își vizitase nepoții, Carmen povestește că a găsit ușa camerei spartă și toate lucrurile sale, răscolite. Când i-a cerut explicații lui Agustín, acesta s-a năpustit cu furie asupra ei. "Eram plină de sânge și zgârieturi." A mers direct la poliție și spital, dar rezultatul nu a fost cel scontat. În loc de ordinul de protecție la care spera, nu s-a ales, practic, cu mai nimic. Asta pentru că Agustín își schimbase deja sexul de aproximativ cinci luni. Procesul celor doi este în desfășurare, iar cazul aduce în atenţia publică şi pune la încercare limitele legii, în situaţii care ar putea deveni tot mai frecvente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » Carmen, abandonată de lege în mâinile unui partener abuziv, după ce bărbatul şi-a făcut schimbare de sex. Cazul pune la încercare Justiţia spaniolă