Antena Meniu Search
x

Bărbat din Peru, prins de poliţişti cu o mumie în geantă: o botezase "Juanita" şi o considera "iubita sa spirituală"

Descoperire surprinzătoare a polițiștilor din Peru, într-un sit arheologic antic din Puno, după ce un curier care părea beat le-a atras atenția.

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 22:31

Bărbatul purta într-o geantă frigorifică o mumie străveche. Bărbatul a spus că locuia cu mumia de foarte mult timp și a considerat-o „un fel de iubită spirituală”. El pusese rămășițele în pungă pentru a le arăta prietenilor săi, a spus el.

„Juanita” era de fapt un bărbat

El a explicat că a ținut-o „Juanita”, așa cum o poreclise pe mumie, într-o cutie din camera lui, lângă televizor. Bărbatul nu a precizat cum a intrat în posesia mumiei. Experții au spus că cadavrul avea între 600 și 800 de ani și că era mai degrabă cadavrul unui bărbat adult decât al unei femei, așa cum a presupus bărbatul. Bărbatul mumificat ar fi avut mai mult de 45 de ani și 1,51 m înălțime.

Poliția a confiscat mumia purtată în geanta frigorifică și a predat-o Ministerului Culturii din Peru, care se ocupă de patrimoniul țării. Bărbatul și cei doi prieteni ai săi, care au între 23 și 26 de ani, au fost reținuți și sunt cercetați pentru posibile infracțiuni împotriva patrimoniului cultural peruan. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Bărbat din Peru, prins de poliţişti cu o mumie în geantă: o botezase "Juanita" şi o considera "iubita sa spirituală"