Antena Meniu Search
x

Tragedie în Franţa: o fostă campioană mondială la schi a murit în Alpi. Cauzele dramei, încă necunoscute: "Ne va fi întotdeauna dor de zâmbetul ei"

O campioană mondială în alpinism și colega sa au murit în Alpii francezi în timp ce urcau Mont Blanc. Cauza care a provocat tragicul incident încă nu este cunoscută. 

de Maria Dogaru

la 15.08.2022, 15:28

Adele Milloz, în vârstă de 26 de ani, și o prietenă căreia nu i-a fost dezvăluit numele, de 30 de ani, au murit pe traseul vârfului Alpin către Aiguille du Peigne, vineri, înainte de ora 18.15, au confirmat ghizii montani. Se aflau la peste 3.000 de metri deasupra solului, traversând de la Aiguille de Peigne (3.192 m), până la vârful apropiat Aiguille du Midi (3.842 m). Nu este clar cum au căzut femeile de pe munte, conform Dailymail

Femeia era campioană mondială la alpinism

Adele, care a crescut în Alpi, a câștigat aurul la schi alpinism individual și sprint pe echipe la Jocurile Mondiale Militare de Iarnă de la Soci, în urmă cu cinci ani. S-a retras de la schi în 2019 și era aproape de sfârșitul pregătirii pentru a deveni ghid montan profesionist. Fostul ei antrenor Thierry Galindo și-a amintit de ea ca fiind „talentată și motivată”.

„Adele era o tânără ambițioasă. Întreaga companie simte o tristețe infinită astăzi”, a declarat Oliver Greber, prețedintele companiei de ghizi din Chamonix. „Ne va fi întotdeauna dor de zâmbetul ei”, a declarat Federația Franceză de Munte și Alpinism.

Colegii săi au descoperit trupurile femeilor pe traseu, care este considerat relativ simplu, după ora 18.15. Decesele au fost considerate un accident, poliția investighând acum circumstanțele exacte în care a avut loc tragicul eveniment. Un purtător de cuvânt al Plutonului de Jandarmerie de Munte Înalt a declarat: „Munții înalți au devenit mai periculoși odată cu seceta. Dar accesul nu a fost supus unei interdicții speciale” a declarat un purtător de cuvânt al Plutonului de Jandarmerie de Munte.

Alpiniștii au fost sfătuiți luna trecută să-și amâne călătoriile în Alpi, deoarece condițiile esxtrem de secetoase au făcut mai probabile căderile periculoase de pietre. Franța tocmai a traportat luna iulie ca fiind cea mai caldă lună înregistrată, cu temperaturi atingând 42 de grade, în anumite părți ale țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » Tragedie în Franţa: o fostă campioană mondială la schi a murit în Alpi. Cauzele dramei, încă necunoscute: "Ne va fi întotdeauna dor de zâmbetul ei"