Antena Meniu Search
x

Foto ''Cancerul nu discriminează și nu ţine cont dacă ai familie!'' Mamă şi fiică, diagnosticate la doar cinci săptămâni distanță, în Scoţia

O mamă și o fiică, care lucrează amândouă pentru Serviciul Naţional de Sănătate, se sprijină reciproc şi trec prin chimioterapie împreună, după ce au fost diagnosticate cu cancer la doar cinci săptămâni distanță.

de Redactia Observator

la 16.09.2021, 16:53

Mamă şi fiică, diagnosticate la doar cinci săptămâni distanță
Mamă şi fiică, diagnosticate la doar cinci săptămâni distanță - GoFundMe

Maria O'Neill, în vârstă de 28 de ani, care lucrează ca asistentă medicală, a fost diagnosticată cu cancer la sân după ce a găsit un nodul în luna mai. Margaret Wallace, mama ei, în vârstă de 55 de ani, a început să aibă grijă de fiica ei și, când a fost incapabilă să mănânce, a presupus că a fost din cauza stresului. Dar cinci săptămâni mai târziu, șefului echipei NHS din Coatbridge i s-a spus că are cancer ovarian.

Ambele femei se confruntă acum cu luni de tratament pentru combaterea cancerului și, în timp ce Maria a avut trei runde de chimioterapie, Margret așteaptă un plan de acțiune de la medicul oncolog. Maria a spus: ''În mai, am găsit un nodul la sân. Nu am menționat nimic deoarece era ziua de naștere a mamei mele și nu am vrut să o stric. Dar câteva zile mai târziu, m-am dus la medici și mi-au spus să nu-mi fac griji, având doar 27 de ani. Au presupus că ar fi un chist și m-au plasat pe o listă de așteptare non-urgentă pentru o investigaţie. Pe măsură ce săptămânile treceau, nodulul a crescut și a început să doară''.

Pe 14 iulie, fiica a fost diagnosticată cu cancer, una dintre formele considerate a fi mai agresive și cu un prognostic mai slab decât pentru alte tipuri de cancer la sân. Ea a afirmat: ''Mama mea se chinuia să mănânce și credea că se datorează stresului din cauza îngrijirii mele. Mi-am dat seama curând că cancerul nu discriminează și nici nu ţine cont dacă ai o familie. Mi-am convins mama să meargă la medicul de familie și analizele de sânge au revenit ca fiind anormale. Am fost în șoc complet când i s-a spus că are cancer în stadiul trei. Cu toate acestea, este frecvent ca cancerul ovarian să fie diagnosticat în stadii ulterioare, deoarece nu există un program de depistare precoce. Facem totul împreună, dar nu m-am gândit vreodată că vom trece prin așa ceva în același timp. Încercăm să fim cât se poate de pozitivi pentru fetița mea Mila, de doi ani, care este prea mică pentru a înțelege''.

Pe lângă greutatea bolii, familia trebuie să se confrunte şi cu lipsurile financiare

Însă salariul pentru concediul medical al Mariei va fi redus la jumătate din noiembrie până în aprilie 2022: ''Este un pic îngrijorător faptul că voi primi jumătate din salariu din noiembrie și fără plată din aprilie. Mama mea încă lucrează, deoarece încă nu a început chimioterapia - nu vrea să stea acasă. Banii ar trebui să fie cea mai mică dintre grijile noastre, întrucât luptăm pentru viața noastră''.

Partenerul Mariei, Joe Weatherall, în vârstă de 29 de ani, încearcă să acopere facturile ipotecare și costurile pentru gospodărie. Maria a spus: ''Suntem o echipă atât de unită. Încercăm să ne imaginăm pe o plajă undeva, fiind din nou sănătoase'', conform Mirror

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Mapamond » ''Cancerul nu discriminează și nu ţine cont dacă ai familie!'' Mamă şi fiică, diagnosticate la doar cinci săptămâni distanță, în Scoţia