Antena Meniu Search
x

Video Cel puțin 10 morți și aproape 40 de răniți, după ce o cisternă cu combustibil a explodat în aproprierea unui spital, în Africa

Cel puțin 10 persoane au murit și aproximativ 40 au fost rănite, după ce o cisternă cu combustibil a explodat în aproprierea unui spital din Africa.

de Redactia Observator

la 25.12.2022, 12:39

Cisterna care transporta gaz petrolier lichefiat a rămas blocată sub un pod, sâmbătă dimineața, 24 decembrie, în orașul Boksburg, la aproximativ 100 de metri de Spitalul Memorial Tambo. Pancienții au fost evacuați după ce o parte a acoperișului s-a prăbușit în urma exploziei puternice, potrivit BBC.

Numărul morților ar putea crește

Se pare că o cisternă a încercat să treacă pe sub pud și a rămas înțepenit acolo. Din cauza presiunii a explodat, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență William Ntladi.

În timp ce pompierii încercau să stingă incendiul, a avut loc o a doua explozie uriașă, surprinsă de martori, care a distrus o mașină de pompieri și două autovehicule. Autoritățile se tem că numărul morților ar putea crește, deoarece 19 persoane sunt în stare critică și alte 15 sunt stabile, dar grav rănite, relatează AFP.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Michael Kulinji, care a fost martor la cele întâmplate, a descris explozia ca fiind „mai mult ca o bombă” și a declarat agenției de presă Reuters că a văzut focul sub pod. Un alt martor, Jean Marie Booysen, a spus că a văzut „flăcări imense la aproximativ 06:35”. Imaginile realizate aparent imediat după explozie arată oameni agonizând pe stradă, plini de arsuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Cel puțin 10 morți și aproape 40 de răniți, după ce o cisternă cu combustibil a explodat în aproprierea unui spital, în Africa