Antena Meniu Search
x

Chirurgul englez care îşi lăsa "autograful" pe organele pacienţilor şi-a aflat pedeapsa. A fost demascat în timpul unui transplant

Chirurgul englez care şi-a marcat iniţialele pe ficatul a doi pacienţi a fost eliminat din registrul medicilor. Simon Bramhall şi-a recunoscut fapta şi a explicat metoda prin care, în 2013, şi-a lăsat "autograful" pe organele celor aflaţi pe masa de operaţie.

de Redactia Observator

la 12.01.2022, 15:43

- Profimedia

Chirurgul englez Simon Bramhall, implicat într-un scandal de proporţii după ce s-a descoperit că marca organele pacienţilor săi cu propriile iniţiale, a fost eliminat din registrul medicilor. Bărbatul a mărturisit că, în 2013, a folosit un dispozitiv cu fascicul de argon pentru a-şi lăsa "autograful" pe ficatul a doi pacienţi, în timp ce lucra la Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham. Tribunalul care a judecat cazul a catalogat acţiunile sale drept "acte născute din aroganţă profesională", relatează BBC. Prin faptele sale, acesta ar fi afectat încrederea oamenilor în medici. 

Chirurgul care şi-a imprimat iniţialele pe organele pacienţilor a fost pedepsit

În decembrie 2017, bărbatul originar din Tarrington, Herefordshire, a recunoscut cele două abuzuri săvârşite, iar în anul următor a fost amendat cu 10.000 de lire sterline. Abia în decembrie 2020 s-a ales şi cu suspendarea dreptului de a profesa, pentru o perioadă de cel puţin cinci luni. Săptămâna acesta, instanţa de judecată a revenit, însă, asupra cazului, şi a revocat ordinul iniţial. Acţiunile sale au "slăbit" încrederea pacienţilor în medici, arată raportul Consiliului General Medical, motiv pentru care numele său a fost şters din registru.

Deşi tribunalul admite că nu au fost provocate daune serioase asupra stării de sănătate a pacienţilor astfel marcaţi, cu iniţiale de 4 centimetri, gestul lui Simon Bramhall a avut un impact emoţional negativ. Fapta a fost descoperită de un alt medic, în timpul unei intervenţii chirurgicale de transplant efectuată pentru a salva unul din respectivii pacienţi. Medicul poate contesta decizia în termen de 28 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Chirurgul englez care îşi lăsa "autograful" pe organele pacienţilor şi-a aflat pedeapsa. A fost demascat în timpul unui transplant