Antena Meniu Search
x

Cidrul otrăvitor care a curmat vieţile a opt persoane. Băutura cu metanol a fost confiscată după şirul de decese din Rusia

Cel puţin 8 persoane au murit şi câteva zeci s-au simţit rău după ce au consumat cidru cu metanol în regiunea Ulianovsk, din vestul Rusiei, au anunţat luni oficialităţile locale, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 06.06.2023, 16:27

Cidrul otrăvitor care a curmat vieţile a opt persoane
Cidrul otrăvitor care a curmat vieţile a opt persoane - Shutterstock (scop ilustrativ)

Guvernatorul local Aleksei Russkikh a declarat că băutura otrăvitoare a fost vândută la draft sub denumirea "Mister Cider" în localuri din regiunea de pe râul Volga, după ce a fost adusă în butoaie de 30 de litri. "Medicii noştri şi serviciile publice continuă să le acorde victimelor asistenţa necesară", a precizat el, conform Agerpres.

Cidrul ucigaş a fost confiscat

Conform presei locale, cidrul conţinea niveluri mortale de metanol, substanţă mult mai toxică decât etanolul din băuturile alcoolice. Poliţia a confiscat cidrul rămas. Rusia a înăsprit controlul asupra producţiei şi vânzării de băuturi ce conţin niveluri ridicate de etanol după ce 77 de oameni au murit în urma consumului de alcool ieftin, produs ilegal, în Siberia în 2016, însă consumul de alcool produs în casă rămâne o problemă, mai susţine Reuters.

Douăzeci şi nouă de persoane au murit într-un singur incident produs în 2021, după ce au consumat băuturi spirtoase ce conţineau metanol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Cidrul otrăvitor care a curmat vieţile a opt persoane. Băutura cu metanol a fost confiscată după şirul de decese din Rusia