Antena Meniu Search
x

Foto Clipe de coşmar pe terenul de fotbal: Un tânăr a murit în timpul unui antrenament după ce i s-a făcut rău de la căldură, în Nebraska

Un băiat de 16 ani din Omaha, Nebraska, a murit din cauza unei afecțiuni medicale legate de căldură după ce a leșinat în timpul antrenamentelor de fotbal, la o zi după redeschiderea școlilor, au spus oficialii.

de Redactia Observator

la 13.08.2021, 11:22

Un tânăr a murit în timpul unui antrenament după ce i s-a făcut rău de la căldură
Un tânăr a murit în timpul unui antrenament după ce i s-a făcut rău de la căldură - Facebook

Drake Geiger s-a prăbușit marți pe terenul de antrenament de la South High School, în jurul orei 16.30, potrivit Departamentului de Pompieri din Omaha. Temperatura crescuse foarte mult în termometre, iar canicula îşi făcuse simţită prezenţa.

Băiatul avea încă puls când a sosit ambulanța și a fost dus de urgență la Centrul Medical al Universității din Nebraska, au spus oficialii. A fost tratat pentru expunere la căldură, dar a murit mai târziu, potrivit Daily Mail

Marți a fost prima zi de antrenament la fotbal a lui Geiger după ce școlile s-au redeschis în ziua precedentă. El a fost obligat să renunțe la antrenamentul de luni, deoarece medicul său a uitat să semneze un formular, a spus tatăl său, Scott Hoffman. Hoffman a declarat pentru NBC că fiul său nu avea afecțiuni medicale cunoscute. ''Era un copil mare, dar era un copil mare sănătos'', a spus tatăl cu sufletul la gură. 

Cazuri asemănătoare şi în alte zone

Pe acelaşi subiect

Vara aceasta a adus un val de căldură excesiv în Nebraska. Oficialii desfășoară o investigație asupra circumstanțelor morții tânărului. Geiger este al patrulea jucător de fotbal al unui liceu care s-a prăbușit în timpul antrenamentelor și a murit doar în ultima lună.

În Detroit, Stephen Sylvester, în vârstă de 15 ani, a murit sâmbătă, la cinci zile după ce s-a prăbușit. În Georgia, pe 26 iulie, Joshua Ivory, în vârstă de 15 ani, a căzut în timpul antrenamentelor la liceul Southwest din Macon și a murit ulterior după ce temperaturile au crescut considerabil. A fost și prima zi de antrenament a lui Ivory. În Philadelphia, pe 13 iulie, Ivan Hicks, în vârstă de 16 ani, a murit după ce adolescentul şi-a pierdut cunoştinţa. Se oprise să bea apă.

Simptomele unui atac cauzat de căldură includ durere de cap, amețeli, confuzie, greață și un puls accelerat, potrivit CDC. Agenția sfătuiește ca cei care nu se simt bine să sune imediat la 911. În iunie 2020, guvernul DeSantis a semnat un proiect de lege care impunea școlilor din Florida să ia măsuri pentru a proteja studenții sportivi împotriva căldurii. Florida este statul cu cele mai multe decese raportate în rândul studenţilor din cauza expunerii la căldură. Proiectul de lege a fost numit după Zachary Martin-Polsenberg, un tânăr de 16 ani care a murit în urma căldurii combinate cu efortul, după ce s-a prăbușit pe terenul de fotbal, în 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Clipe de coşmar pe terenul de fotbal: Un tânăr a murit în timpul unui antrenament după ce i s-a făcut rău de la căldură, în Nebraska