Antena Meniu Search
x

"Credeam că o să mor şi nu o să apuc să-i spun logodnicei cât de mult o iubesc". Bărbat îngropat în zăpadă, salvat miraculos de un schior, în SUA

Un bărbat îngropat în zăpadă a fost salvat de către un schior care întâmplator a remarcat placa de snowboard a acestuia ieşind din nămeţi, pe un munte din SUA, relatează New York Post.

de Aura Trif

la 08.04.2023, 16:53

Francis Zuber schia pe muntele Mt. Baker din nord-vestul Washingtonului, printre copaci, în spatele unui snowboarder. Prins prin zăpada, a fost nevoit să încetinească pentru a reveni ușor la traseu, moment în care a observat vârful unui snowboard ieșind prin zăpadă. Imaginile incredibile ale salvării care au devenit virale pe reţetele sociale au fost captate de camera de filmat de pe casca de protecţie a lui Zuber.

Francis a strigat după persoana care părea a fi prinsă sub zăpadă dar, neprimind niciun răspuns, acesta a început să facă o cărare până la bărbatul care era cuprins de nămeţi. Cu cât se apropia mai mult, şi-a dat jos schiurile şi a încercat să determine poziţia exactă a bărbatului îngropat, începând rapid să sape în zăpadă cu mâinile.

"Așteaptă, vin!"

După câteva momente copleşitoare, Zuber a ajuns în sfârșit la capul snowboarderului, blocat adânc în zăpadă, și i-a descoperit fața. "Ești bine? Mă puteţi auzi?" a întrebat Zuber, dar bărbatul nu a putut să răspundă deoarece era încă acoperit de mai multă zăpadă. Zuber a continuat să curețe zăpada pentru a-i permite bărbatului să respire.

Pe acelaşi subiect

Snowboarderul îngropat a început în cele din urmă să-și miște brațele în încercarea de a se elibera. Când Zuber a ajuns la faţa snowboarderului, amândoi au tras o gură adâncă de aer ştiind că viaţa acestuia nu mai este pusă în pericol. Salvatorul s-a întors după restul echipamentului şi i-a dezgropat tot corpul de sub zăpadă, reuşind să îl pună pe picioare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Puteți vedea în acel videoclip că Francis mă întreabă dacă sunt bine”, a povestit Steger pentru ABC7. „Mă anunța că se apropie de mine. N-am auzit nimic din toate astea. Era întuneric total. Auzeam doar sunetul propriei mele respirații”.

Experții spun că Steger ar fi murit în maxim 15 minute de la momentul în care a căzut sub zăpadă dacă nu ar fi fost descoperit de Zuber.

„Unul dintre lucrurile la care mă gândeam în timp ce eram acolo jos a fost de genul, uau, o să mor aici”, a continuat Steger. „Și nu o să apuc, știi, să-i spun logodnicei mele cât de mult o iubesc”.

Snowboarderul blocat sub nămeţi, pe nume Ian Steger, schia împreună cu un grup în ziua respectivă, toţi schiori profesionişti care cărau echipamente adecvate vremii. Au făcut un traseu prin copaci, plănuind să se întâlnească de cealaltă parte, când Ian s-a blocat sub zăpadă lângă trunchiul unui copac.

Francis Zuber i-a sfătuit pe toţi schiorii și snowboarderii să urmeze un curs de pregătire în caz de avalanșă pentru a învăța cum să supraviețuiască unor situații similare înfricoșătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » "Credeam că o să mor şi nu o să apuc să-i spun logodnicei cât de mult o iubesc". Bărbat îngropat în zăpadă, salvat miraculos de un schior, în SUA