Antena Meniu Search
x

Video "Era bucuros că a salvat o viaţă". Bărbatul mort de epuizare muncise două zile fără pauză pentru ca o mamă şi bebeluşul ei să ajungă la spital

Zăpezile incredibile din luna aprilie au făcut şi prima victimă. Un drumar care a muncit non stop două zile şi două nopţi pentru a curăţa mai multe şosele naţionale a murit la serviciu. Mai multe localităţi sunt în continuare izolate şi oamenii au luat pe cont propriu curăţarea drumurilor. 

de Redactia Observator

la 07.04.2023, 20:28

Vezi și

Au fost zile de foc pentru drumarii din nordul ţării. Pentru Dumitru Ichim, efortul din ultimele zile l-a costat viaţa: a fost găsit fără suflare de dimineaţă în sediul instituţiei în care lucra de 33 de ani. Bărbatul de 57 de ani ar fi muncit aproape 40 de ore fără pauză pentru a debloca cât mai multe drumuri înzăpezite, spun colegii lui. 

Nicolae Popovici, purtător de cuvânt al DRDP Iași: Acesta a fost găsit fără suflare de către colegi în dimineaţa zilei de astăzi, 7 aprilie, în spaţiul de odihnă destinat lucrătorilor.

Bărbatul s-ar fi luptat şi cu nămeţii de pe drumul către satul unde o femeie a născut acasă, asistată prin video call de salvatori. Câteva ore mai târziu, mama şi copilul au putut ajunge în siguranţă la spital

Coleg: Era bucuros, da. A zis că măcar o faptă bună a făcut şi el. A născut fata aia şi au adus-o. Era bucuros că a salvat o viaţă şi a murit el. 

Pe acelaşi subiect

Drumuri eliberate cu greu, sute de oameni izolaţi

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Se înaintează greu, extrem de greu pe majoritatea drumurilor judeţene din nordul judeţului Botoşani. Aşa arată zăpada viscolită adusă pe şosea, troiene de un metru, un metru şi jumătate, iar utilajele de deszăpezire reuşesc să parcurgă mai mult de un kilometru decât în aproximativ două ore. 

Chiar dacă nu a mai nins, drumul de legătură între Botoşani şi comuna Vorniceni a fost eliberat cu greu.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: În localităţile din această zonă încercăm să ajungem în spatele utilajelor de deszăpezire. Viscolul a fost principala problemă în această zonă. Încearcă drumarii să desfunde toate aceste drumuri judeţene. 

Sute de oameni izolaţi şi fără curent electric nu pot ieşi în drumurile principale.

Localnic: De trei zile (suntem blocaţi). De când a nins nu a desfundat nimeni. Nu a venit nimeni. Nimeni, nimeni. 

Localnică: Băiatul trebuia azi dimineaţă să plece în Germania şi nu poate. 

Şi satele din judeţul Iaşi au fost uitate de drumari. În Horleşti, zăpada aşternută a depăşit pe alocuri un metru şi jumătate înălţime. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Deşi nu pare, suntem pe un drum judeţean. Între Horleşti şi Bogonos, drumul este blocat deja de marţi, iar aici zăpada a ajuns peste gard. 

Sătenii au pus singuri mâna pe lopeţi

Sătenii au pus mâna pe lopeţi şi au încercat singuri să-şi elibereze drumul. 

Localnic: Ieri nu a fost nimic, azi a fost un utilaj pe aici, nu ştiu ce a încercat să facă, dar s-a întors, a plecat. 

Şi copiii au dat o mână de ajutor.

Reporter: Dar vouă vă place zăpada, nu?

Copil: Da. Dar lui tati nu prea îi place, văd.

Mai multe camioane au rămas blocate pe drumurile îngropate în nămeţi.

Clara Mihociu, reporter Observator: Undeva, acolo, la aproape un kilometru de locul acesta lucrează utilajele. Acolo sunt de marţi rămase înzăpezite nouă TIR-uri. S-a ajuns la ei doar cu tractorul pentru a le duce apă şi mâncare. 

La Suceava, camioanele împotmolite ieri în zăpadă, au rămas azi încremenite în trafic. Pe Drumul Naţional 2, coloana s-a întins pe aproape 30 de kilometri. 

Vremea se va încălzi semnificativ în următoarele zile

Trei drumuri sunt în continuare blocate în judeţul Botoşani. Utilajele de deszăpezire lucrează neîntrerupt, iar, cel mai probabil, în jur de zece seara se va reuşi reluarea traficului în condiţii normale. 

Vremea se va încălzi semnificativ în următoarele zile, însă topirea accelerată de zăpadă creşte şi riscul de inundaţii în anumite zone. Noaptea, temperaturile vor rămâne în continuare negative şi ar putea să apară poleiul. Luni, temperaturile vor depăşi 15 grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Era bucuros că a salvat o viaţă". Bărbatul mort de epuizare muncise două zile fără pauză pentru ca o mamă şi bebeluşul ei să ajungă la spital