Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cum a reușit un tânăr din UK să se "pensioneze" la doar 24 de ani. Trăiește din banii pe care i-a strâns până atunci și nu-și refuză nimic

Cei mai mulți dintre noi vor lucra pentru cea mai mare parte a vieții noastre, chiar și când vom fi în vârstă. Un tânăr din UK face excepție de la această lege și a decis să se renunțe la jobul său la vârsta de 24 de ani.

de Redactia Observator

la 02.01.2024, 12:12

Mike Rosehart a decis că vrea să se “pensioneze” mai devreme când era adolescent și de atunci a lucrat în fiecare zi la planul lui pentru a face exact asta. El a reușit să acumuleze suficienți bani pentru a renunța la muncă la doar 24 de ani și crede că alții pot face același lucru. Bărbatul duce o viață normală și nu-și refuză nimic atunci când vine vorba de cumpărături sau alte cheltuieli care apar în viața de zi cu zi. A decis acum să-și împărtășească secretele cu lumea, potrivit Mirror.

„Secretul pensionării anticipate este: Cheltuiește mai puțin, câștigă mai mult și maximizează rentabilitatea diferenței. Partea grea este să o executăm. Majoritatea dintre noi nu rezistăm la un Starbucks, o vacanță în străinătate sau unui telefon nou. Satisfacția întârziată este secretul", a declarant tânărul.

S-a lăsat de job la 24 de ani

Mike a recunoscut că să renunți la locul de muncă la 24 de ani poate fi copleșitor, cel puțin la început.

Pe acelaşi subiect

"Este puțin șocant la început. Găsești o modalitate de a face față umplând timpul cu hobby-uri", a continuat tânărul să povestească.

Mike a reușit să strângă o sumă colosală de 737.000 de dolari și s-a “pensionat” oficial la vârsta de 24 de ani. Recunoaște că este super cumpătat, dar se bucură totuși de niște luxuri. În cele din urmă, a reușit să-și convingă și soția să facă acest lucru.

„Mi-a luat mai mult de un an să o conving. Eu și Alyse suntem împreună de la 16 ani. N-aș spune că este o cheltuitoare nebună, dar îi place Starbucks-ul ei. Și-a dorit să aibă copii, așa că am i-a explicat că, dacă ne-am putea pensiona mai devreme, am putea fi acolo pentru copiii noștri. I-am spus că trebuie doar să ne reducem cheltuielile la jumătate. De fiecare dată când a cumpărat Starbucks, am spus „asta ne-a costat încă două zile departe de copiii noștri”, a declarant Mike.

Cum și-a pus planul în aplicare

A funcționat, până la urmă. În 2019, când Mike și-a împărtășit povestea, Alyse și Mike s-au căsătorit și au doi copii. Au economisit chiar bani și la nunta lor.

„Nunta noastră a costat în jur de 3.600 de dolari. Am găsit o locație care oferea o ofertă în care poți avea nunta gratuit atâta timp cât ai invita destui invitați. Inițial am vrut 150 de invitați, dar pentru a menține costurile ne-am redus lista la doar 80 de persoane. Oamenii oferă un cadou când vin la o nuntă și așa am făcut un profit pe nunta noastră dacă te gândești așa. Pentru luna de miere, am folosit punctele de pe cardul meu de credit pentru a merge în Brazilia, așa că nu a plătit. Am avut un prieten care ne-a găzduit în Brazilia, așa că și cazarea noastră a fost gratuită”, a spus bărbatul.

După facultate, Mike și-a luat o slujbă unde era plătit cu un salariu de 41.000 de dolari. Așa că el și soția au fost de acord ca salariul lui să fie economisit integral iar salariul soției, pentru că era mai mic, să fie cel pe care-l cheltuiau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Cum a reușit un tânăr din UK să se "pensioneze" la doar 24 de ani. Trăiește din banii pe care i-a strâns până atunci și nu-și refuză nimic