Antena Meniu Search
x

Foto "Dacă ar fi ascultat-o". O mamă de 22 de ani din UK s-a stins din cauza cancerului. Medicii au refuzat să-i facă un test pentru că era "prea tânără"

Caz cutremurător în UK. O tânără mamă, în vârstă de 22 de ani, a murit după ce medicii au refuzat să-i facă niște analize, în ciuda faptului că prezenta multe dintre simptomele cancerului de col uterin, pentru că era „prea tânără” ca să aibă o astfel de boală. Fata s-a luptat mai mulți ani cu boala iar familia spune că dacă medicii ar fi ascultat-o atunci și nu ar fi refuzat să-i facă testul, ea încă ar fi în viață.

de Redactia Observator

la 18.01.2024, 16:32

O mamă de 22 de ani din UK s-a stins din cauza cancerului. Medicii au refuzat să-i facă un test pentru că era "prea tânără"
O mamă de 22 de ani din UK s-a stins din cauza cancerului. Medicii au refuzat să-i facă un test pentru că era "prea tânără" - Rebekah Millar

Jody Oxley avea 22 de ani când și-a vizitat medicul, deoarece prezenta sângerări anormale la aproximativ un an după ce a născut al doilea copil. A dat peste o postare pe Facebook despre cancerul de col uterin și și-a dat seama că are multe dintre aceleași simptome. Speriată, a mers la medic pentru a face niște analize. Totuși, un medic generalist i-a spus că nu are de ce să-și facă griji și a refuzat să-i facă  un test de frotiu sanguin, pentru că acesta i-a spus că este mult prea tânără pentru astfel de analize, potrivit Mirror.

Tânăra nu a vrut să meargă pe mâna medicului și, încă îngrijorată, a împrumutatniște bani de la mama ei pentru un test privat la Spitalul Park Hill din Doncaster. Cele mai mari temeri ale ei au fost confirmate când a fost diagnosticată cu cancer de col uterin avansat în stadiul 2B și o tumoare de 5,6 cm pe colul uterin.

A murit după lupte grele cu cancerul

Medicii i-au spus că dacă nu l-ar fi găsit, ar fi murit în nouă luni. În schimb, ea s-a luptat cu boala timp de șapte ani, fiind supusă mai multor operații, dar, din păcate, a murit în ianuarie anul acesta, la vârsta de 29 de ani, după ce sa bucurat de un ultim Crăciun alături de familia ei.

Fratele lui Jody, Owen Oxley, în vârstă de 28 de ani, a spus că pierderea a fost sfâșietoare pentru familie, în special pentru cei doi copii ai ei Marshall, 11 ani și Lily, în vârstă de opt ani.

„Dacă doctorii ar fi ascultat-o ​​și i-ar fi dat lui Jody testul de frotiu pentru care a implorat, atunci ar fi putut să afle mult mai devreme și ar fi putut fi încă aici astăzi. Se descurcă bine pentru că se au unul pe altul, dar desigur că este greu. Niciun copil de opt sau 11 ani nu ar trebui să-și piardă un părinte. Copiii au văzut-o pe Jody petrecând ultimii șase ani din viața ei. A devenit normal pentru ei - ceea ce este atât de trist. Mami intră în spital, iese puțin și apoi se întoarce”, a declarat fratele tinerei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Dacă ar fi ascultat-o". O mamă de 22 de ani din UK s-a stins din cauza cancerului. Medicii au refuzat să-i facă un test pentru că era "prea tânără"