Antena Meniu Search
x

Fals psihiatru, prins după 20 de ani în care a încasat peste 1 milion de euro. Sentinţa primită de femeia demascată de un jurnalist englez

Specializată în înşelăciune. O femeie a reuşit să treacă timp de 20 de ani drept medic psihiatru, deşi îşi falsificase diploma de absolvire a Universităţii din Auckland, Noua Zeelandă. Impostoarea a fost arestată într-un final, deşi a încasat între timp nu mai puţin de 1,4 milioane de euro de la pacienţii săi. 

de Redactia Observator

la 01.03.2023, 14:28

Falsul psihiatru Zholia Alemi - 7 ani de închisoare
Falsul psihiatru Zholia Alemi - 7 ani de închisoare - Profimedia

Zholia Alemi a lucrat ca medic psihiatru nu mai puţin de două decenii. Doar că diploma ei, "obţinută" la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, s-a dovedit un fals. Femeia a încasat salariul timp de 20 de ani, dar frauda a fost într-un final demascată, iar impostoarea - închisă. 

Peste 1 milion de euro cu diplomă falsă

Potrivit Mirror, Zholia Alemi a câştigat în ultimii 20 de ani peste 1,4 milioane de euro în Marea Britanie. Nu avea nicio calificare profesională ca psihiatru, documentele sale fiind falsificate. Pentru fapta sa, a fost condamnată la şapte ani de închisoare. Tribunalul din Manchester a stabilit pedeapsa pentru "minciună deliberată". 

Frauda a fost demascată în urma unei investigaţii demarate de jurnalistul Phil Coleman. Acesta a început să sape în trecutul falsului medic, intrigat de parcursul ei profesional. Nu mică i-a fost surpriza când a descoperit că, în realitate, aceasta nu avea niciun fel de diplomă.

Judecătorul i-a spus femeii că "minciuna ei a zdruncinat încrederea în sistemul medical al ţării". Mai mult, Zholia Alemi a fost anchetată în 2018 după ce ar fi încercat să falsifice testamentul unuia dintre pacienţii săi. Femeia, născută în Iran, a venit în Marea Britanie în anii '90.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Fals psihiatru, prins după 20 de ani în care a încasat peste 1 milion de euro. Sentinţa primită de femeia demascată de un jurnalist englez