Antena Meniu Search
x

Galerie foto Feribot cu 500 de pasageri, cuprins de flăcări în Bangladesh. Cel puţin 37 de morţi şi 100 de răniţi

Cel puțin 37 de persoane au fost ucise și alte aproximativ 100 au fost rănite după ce un feribot plin cu pasageri a luat foc în sudul Bangladeshului, transmit oficialii locali.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 24.12.2021, 16:41

Incendiul de pe vasul cu trei etaje a început în timp ce ambarcaţiunea se afla la mijlocul râului, lângă orașul Jhalakathi, în timp ce naviga din capitala Dhaka către orașul Barguna. Unele dintre victime s-au înecat după ce au sărit în apă, scrie BBC.

Numărul victimelor în dezastrul de vineri este aştepat să crească, deoarece mulți dintre pasageri au arsuri grave pe mare parte din suprafaţa corpului La bordul navei se aflau aproximativ 500 de persoane.

Se crede că incendiul a început în camera mașinilor și s-a extins rapid, pe măsură ce feribotul a călătorit de-a lungul râului Sugandha la primele ore, a declarat oficialul serviciilor de pompieri Kamal Hossain Bhuiyan presei locale.

Tragedie în Bangladesh

Pe acelaşi subiect

Un pasager care a supraviețuit, o bunică în vârstă, a declarat agenției de presă AFP că majoritatea oamenilor dormeau când a izbucnit incendiul. „Dormeam pe un preș pe puntea de la parter”, a spus ea. „Nepotul meu de nouă ani, Nayeem, a fost cu mine, a sărit în râu. Nu știu ce sa întâmplat cu el”

O altă femeie, care călătorea împreună cu tatăl ei, sora și nepotul de șase luni, a spus că băieţelul a dispărut. "Când a izbucnit incendiul, am dat copilul unui bărbat. El încerca să salveze copilul. Dar acum nu-i găsim", a spus ea.

Un bărbat care se afla la bordul feribotului a spus că nava părea să aibă probleme cu motorul înainte de incendiu și, ulterior, s-a umplut de fum.„Ferestrele feribotului aveau perdele, iar aceste perdele au prins fumul”, a spus el.

Aceasta și alte tragedii provin din eșecul aplicării legii. Operatorii sunt rareori pedepsiți, așa că feriboturile defecte continuă să transporte sute de pasageri în fiecare zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Feribot cu 500 de pasageri, cuprins de flăcări în Bangladesh. Cel puţin 37 de morţi şi 100 de răniţi