Antena Meniu Search
x

Hoţii au furat 5 kilograme de aur şi pietre preţioase dintr-un sicriu. De ce se afla în coşciug o mică avere

Poliţiştii italieni anchetează un caz de profonare de morminte şi furt după ce nu mai puţin de 5 kilograme de aur şi pietre preţioase au fost sustrase dintr-un mormânt.

de Redactia Observator

la 08.01.2023, 18:25

Hoţii au furat 5 kilograme de aur şi pietre preţioase dintr-un sicriu. De ce se afla în coşciug o mică avere
- Profimedia - imagine ilustrativă

Potrivit Il Messaggero, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie, hoţii au profant mormântul unei femei de origine bosniacă, decedată în 2020. Potrivit tradiţiei, femeia a fost îngropată alături de o adevărată comoară: 5 kilograme de bijuterii din aur şi pietre preţioase. Alarma a fost dată de unul dintre paznicii cimitirului Prima Porta, situat la periferia Romei.

Au fost informaţi atât poliţiştii, cât şi rudele femeii decedate. De la aceştia au aflat carabinierii ce urmăreau de fapt hoţii. Potrivit presei italiene, poliţiştii se confruntă des cu astfel de cazuri. În perioada 2018-2019, carabinierii au reuşit să destructureze o bandă de hoţi specializată în furtul din morminte.

Poliţia italiană precizează că hoţii au un mod de operare aparte în aceste cazuri: după ce deschid sicriile şi jefuiesc, le resigilează pentru ca nimeni să nu intre la bănuieli. În ciuda faptului că astfel de cazuri sunt frecvente, propunerea legislativă de a instala camere de supraveghere în cimitire a fost respinsă în repetate rânduri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Mapamond » Hoţii au furat 5 kilograme de aur şi pietre preţioase dintr-un sicriu. De ce se afla în coşciug o mică avere