Antena Meniu Search
x

Johnny Depp și Jeff Beck îl dau în judecată pe folcloristul care i-a acuzat de plagiat

Johnny Depp și Jeff Beck îl dau în judecată pe profesorul și folcloristul Bruce Jackson pentru acuzațiile sale conform cărora melodia Sad Motherfuckin’ Parade de pe albumul lor de colaborare, plagiază o poezie scrisă de un bărbat încarcerat.

de Redactia Observator

la 25.10.2022, 14:52

Johnny Depp
Johnny Depp și Jeff Beck îl dau în judecată pe folcloristul care i-a acuzat de plagiat - Profimedia

Versurile piesei sunt preluate de la un deținut din închisoarea Missouri

În august, Jackson i-a acuzat pe Depp și Beck că au preluat versuri din poemul pe care l-a documentat în cartea sa din 1974 Get Your Ass in the Water and Swim Like Me. Poemul nu are un autor anume, dar i-a fost povestit lui Jackson de un deținut de la Penitenciarul de Stat din Missouri, pe nume Slim Wilson. Nici Wilson, nici Jackson nu au fost numiți drept co-scriitori ai piesei.

În urma acuzațiilor lui Jackson, un purtător de cuvânt al celor doi a spus că vor revizui afirmațiile și vor adăuga credite suplimentare pentru drepturi de autor „dacă este cazul”.

Revista Rolling Stone raportează că cei doi au intentat acum un proces împotriva lui Jackson pentru daune nespecificate și o declarație că nu au încălcat drepturile de autor. Ei susţin că Jackson „nu deține drepturi de autor asupra cuvintelor” din poezie.

Pe acelaşi subiect

Jackson a spus pentru Rolling Stone: „Nu au scris niciun cuvânt din Sad Motherfuckin’ Parade și dau în judecată persoana de la care au furat și care i-a prins făcând-o. Din punctul meu de vedere, este ca un hoț care dă în judecată un proprietar pentru că și-a tăiat mâna pe geamul bucătăriei pe care a spart-o intrând.”

Muzicianul Bruce Jackson susține că întregul cântec a fost plagiat

Procesul susține că Jackson a trimis scrisori lui Depp și Beck în august în care susținea că „aproape fiecare cuvânt” al cântecului a fost „copiat de pe Hobo Ben, inclusiv titlul”. El ar fi sugerat, de asemenea, că „inflexiunile, tonalitatea și ritmul”, au fost copiate.

Avocații lui Jackson, Rachel și Michael Jackson, de asemenea copiii săi, au caracterizat procesul drept o „încercare de a distrage atenția publicului de la încercările lor repetate de a revendica autorul unui cântec pe care nu l-au scris”.

Procesul lui Depp și Beck a descris acuzațiile lui Jackson drept o „decădere de modă veche”, iar Declarația lui Jackson a numit afirmația lor o „scamatorie publicitară”, relatează The Guardian.

Albumul 18 al lui Depp și Beck a primit un răspuns în mare parte negativ din partea criticilor. Într-o recenzie de două stele, Michael Hann de la The Guardian l-a descris drept „un record deosebit și extrem de neuniform”. Într-o altă recenzie de două stele, Mark Beaumont, de la The Independent, a spus: „Este destul de greu să-i găsești vreun scop coerent, dincolo de o campanie publicitară de la Hollywood”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Johnny Depp și Jeff Beck îl dau în judecată pe folcloristul care i-a acuzat de plagiat