Antena Meniu Search
x

„Mă numesc Enea. Mama mă iubeşte, dar nu mă poate creşte”. Mesajul sfâşietor lăsat de o femeie lângă bebeluşul pe care l-a abandonat într-un spital din Italia

Chiar de Paştele catolic o mamă a fost nevoită să îşi abandoneze copilul în spital pentru că nu îl poate creşte şi îşi doreşte pentru micuţul său o viaţă mai bună. Alături de bebeluş, femeia a lăsat şi o scrisoare sfâşietoare. „Ma numesc Enea. Mama mă iubeşte, dar nu mă poate creşte”.

de Monica Palade

la 10.04.2023, 16:33

„Mă numesc Enea. Mama mă iubeşte, dar nu mă poate creşte”. Mesajul sfâşietor lăsat de o femeie lângă bebeluşul pe care l-a abandonat într-un spital din Italia - Shutterstock

Copilul a fost găsit în dimineaţa de Paşte, în „Leagănul pentru viaţă al Policlinicii” din Milano, Italia. Bebeleşul de 2.6 kilograme, caucazian, era într-o stare bună se sănătate. Micuțul este acum îngrijit de specialiștii în neonatologie.

Abandonat în ziua de Paşte 

Lângă copil a fost găsită un bilet din partea copilului, dar semnat de mamă. „Bună. Mă numesc Enea. M-am născut în spital pentru că mama a vrut să se asigure că totul este în regulă și să fie împreună cu mine cât mai mult posibil”, se arată în scrisoare.

Mama folosește cuvinte de mare afecțiune, explică cei de la spital. Femeia vorbește despre răsfăț, spune că îl iubește foarte mult, dar nu poate avea grijă de el. Ea spune că bebelușul „este super sănătos, toate analizele făcute în spital sunt ok”, scrie La Repubblica.

„Este un lucru pe care puțini oameni îl știu, comentează Ezio Belleri, directorul general al Policlinicii din Milano, dar în spital poți naște anonim, pentru siguranța mamei și a copilului. În plus, există leagăne pentru viață: al nostru este situat la intrare, la Clinica Mangiagalli, și vă permite să lăsaţi în deplină siguranță un copil pe care părinții lui, din păcate, nu-l pot ține cu ei. Este o decizie dramatică, dar spitalul vă permite să încredințați copilul unei instituții în care îngrijirea imediată este garantată și care păstrează absolut anonimatul părinților”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » „Mă numesc Enea. Mama mă iubeşte, dar nu mă poate creşte”. Mesajul sfâşietor lăsat de o femeie lângă bebeluşul pe care l-a abandonat într-un spital din Italia