Antena Meniu Search
x

Video Mai mulți elevi s-au ales cu arsuri grave după ce un experient științific făcut la școală a eșuat, în Australia. Ce a produs accidentul

Mai mulți elevi dintr-o școală primară din orașul australian Sydney au fost răniți după ce un experiment științific în clasă a mers prost. Cel puțin doi elevi au fost transportați cu o ambulanță la un spital cu arsuri grave. Alți nouă au suferit arsuri superficiale, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 21.11.2022, 20:52

Vezi și

Cel puțin doi elevi au fost transportați cu o ambulanță la un spital cu arsuri grave. Alți nouă au suferit arsuri superficiale. Rapoartele inițiale ale anchetei sugerează că experimentul a implicat bicarbonat de sodiu și spirt metilat, a notează publicația 9news.

La fața locului au fost au ajuns elicoptere, paramedici și autospeciale de pompieri. Incidentul a avut loc luni, 21 noiembrie, la Școala Publică Manly West în jurul orei locale 13:00. Directorul interimar al Ambulanței din New South Wales, Phil Templemen, a declarat că accidentul s-a produs din cauza vântului care a suflat asupra unora dintre substanțele chimice care au fost folosite.

Copiii au suferit mai multe arsuri la nivelul corpului

Copiii, care au vârste cuprinse între 10 și 11 ani, au suferit arsuri la nivelul corpului, inclusiv la nivelul feței, pieptului, abdomenului și picioarelor. Un profesor a fost, de asemenea, tratat pentru răni ușoare. „Am auzit ce s-a întâmplat, am fost foarte îngrijoarat, dar totul părea să fie sub control”, a declarat Mich Ashton, un părinte de la școală, pentru BBC.

Un experiment științific școlar popular care poate fi găsit online, numit Carbon Sugar Snake, folosește alcool metilat și bicarbonat de sodiu, cunoscut și sub numele de bicarbonat de sodiu. Constă în amestecarea zahărului cu bicarbonatul de sodiu, plasarea unei cantități mici din amestec în nisip înmuiat cu alcool metilat și aprinderea amestecului. Cu toate acestea, nu a fost imediat clar ce fel de experiment a efectuat școala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Mai mulți elevi s-au ales cu arsuri grave după ce un experient științific făcut la școală a eșuat, în Australia. Ce a produs accidentul