Meniu
Search
x

Video "Merită o căpiță de lucernă!" O capră și un cocoș, filmați când sar în ajutorul unei găini atacate de șoim, în Olanda

Momente dramatice au fost surprinse la o fermă din Olanda. O găină a fost salvată în ultima clipă din ghearele unui șoim flămând, după o intervenție curajoasă a unei capre și a unui cocoș. Necuvântătoarele s-au luptat cu pasărea secunde întregi, dar în cele din urmă au reușit să-și salveze camaradul. Găina, zdruncinată serios și lăsată fără câteva pene, a supraviețuit atacului, fiind consolată ulterior de celelalte găini, în coteț.

De Daniel Murărescu la 15.09.2021, 17:36

Jaap Beets, proprietarul unei ferme de păsări, era cu treabă prin casă atunci când un șoim a pus ochii pe o găină singuratică din curtea sa. Cu viteza și precizia care l-au făcut celebru, șoimul s-a năpustit din senin asupra găinii și puțin a mai lipsit ca pasărea să fie luată pe sus și, desigur, mâncată. Însă un cocoș și o capră ce se aflau în apropiere au decis să intervină rapid, cât timp se mai putea face ceva.

Lupta a fost pe viață și pe moarte. După doar câteva secunde în care găina s-a bătut de una singură cu șoimul, capra și cocoșul și-au făcut datoria și au alungat pasărea răpitoare.

Imaginile cu atacul șoimului, virale pe internet

"De șapte ani de când sunt aici este cel de-al treilea atac asupra găinilor. În celelalte două un curcan și caprele au reușit să salveze găinile. Din fericire, aceasta are doar două răni mici. În doar câteva zile și-a revenit. Celelalte găini s-au adunat în jurul ei și i-au ținut companie", a povestit Jaap Beets. Imaginile au fost văzut de sute de mii de persoane, iar comentariile nu au întârziat să apară. "Capra... ce eroină. Merită o căpiță de lucernă!", a fost de părere un internaut. "Foarte bine! Șoimul poate să-și ia masa în altă parte", a considerat un altul. "Cocoșul pare a spune nu, nu pe tura mea!", a mai comentat un alt internaut.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » "Merită o căpiță de lucernă!" O capră și un cocoș, filmați când sar în ajutorul unei găini atacate de șoim, în Olanda