Antena Meniu Search
x

Mii de belgieni s-au aruncat în apele îngheţate ale Mării Nordului. O tradiție veche de Anul Nou a umplut plajele din Ostende

Tradiţie la rece de Anul Nou în Belgia! Mii de oameni au umplut plajele din Ostende pentru a participa la evenimentul specific începutului de ani. Cu mic, cu mare, belgienii au lăsat teama de frig deoparte şi s-au aruncat în apele îngheţate ale Mării Nordului.    

de Redactia Observator

la 08.01.2023, 09:26

Vezi și

Cel puţin trei mii de belgieni au umplut plajele din Ostend pentru a sărbători Anul Nou într-un mod aparte: cu o baie rece. La numai câteva grade, curajoşii şi-au luat inima în dinţi şi au alergat către apele îngheţate ale Mării Nordului. La costumele de baie au asortat căciuli groase, colorate, pentru a fi cât de cât protejaţi de vânt. De altfel, mulţi dintre ei văd apa rece ca pe un adevărat medicament natural. 

Apa rece este bună pentru sănătate. Este bună pentru circulaţia sângelui, pentru pielea noastră, dar este bună şi pentru sănătatea mintală, pentru disciplină... este foarte bună!

Numărul participanţilor creşte de la an la an, indiferent de vârstă

Însă oamenii nu au intrat singuri în mare şi au avut cu ei un însoţitor: un câine care a şi fost cel mai bine îmbrăcat dintre toţi, cu o hăinuţă îmblănită. Înotatul de Anul Nou este o tradiţie veche în Belgia şi numărul participanţilor creşte de la an la an, indiferent de vârstă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Mapamond » Mii de belgieni s-au aruncat în apele îngheţate ale Mării Nordului. O tradiție veche de Anul Nou a umplut plajele din Ostende