Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Moartă de ziua ei de naştere. O femeie aflată într-o drumeţie pe munte în Austria, ucisă de o turmă de vaci chiar când a împlinit 40 de ani

O femeie aflată într-o drumeţie în Alpii austrieci a fost ucisă de o turmă de vaci, iar cele două fiice ale sale au fost rănite, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.06.2024 , 18:20

Moartă de ziua ei de naştere. O femeie aflată într-o drumeţie pe munte în Austria, ucisă de o turmă de vaci chiar când ar fi împlinit 40 de ani
Moartă de ziua ei de naştere. O femeie aflată într-o drumeţie pe munte în Austria, ucisă de o turmă de vaci chiar când ar fi împlinit 40 de ani - Profimedia

Femeia, originară din regiune, se afla în excursie, miercuri, cu ocazia zilei sale de naştere, în Valea Gastein, în apropiere de Salzburg, împreună cu doi câini de talie mică, la momentul la care a avut loc atacul.

Fiicele femeii au fost rănite

Salvatorii i-au avertizat încă o dată pe excursionişti asupra pericolelor asociate cu prezenţa câinilor. "Vacile, care au un instinct matern foarte dezvoltat, îşi apără viţeii" dacă percep o ameninţare, au insistat ei, citaţi de agenţia de presă APA.

Articolul continuă după reclamă

Excursionista a murit pe loc, în timp ce fiicele sale, în vârstă de 20, respectiv 23 de ani, au reuşit să scape şi au chemat ajutoare. Ele au fost transportate la spital cu elicopterul şi au fost audiate pentru scurt timp de anchetatori.

Pe acelaşi subiect

"Circumstanţele (tragediei) urmează să fie clarificate", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

În 2017, o femeie din Austria care se plimba împreună cu un prieten şi cu câinii în Tirol şi-a pierdut viaţa într-un incident similar.

Trei ani mai târziu, în aceeaşi regiune, o turistă germană în vârstă de 45 de ani care se plimba cu câinele ei a murit călcată în picioare de o turmă. Incidentul a provocat o vie emoţie în Austria şi a stârnit îngrijorare în rândul fermierilor. Proprietarul vacilor a fost obligat să plătească despăgubiri familiei victimei deoarece nu a împrejmuit păşunea. O hotărâre judecătorească ulterioară a găsit-o, însă, responsabilă şi pe turistă, valoarea despăgubirilor fiind redusă la jumătate.

Ca urmare, guvernul a publicat "un ghid de conduită" pentru excursionişti, solicitându-le să păstreze distanţa faţă de turme şi să ţină în lesă câinii, care trebuie eliberaţi în cazul unui atac. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Mapamond » Moartă de ziua ei de naştere. O femeie aflată într-o drumeţie pe munte în Austria, ucisă de o turmă de vaci chiar când a împlinit 40 de ani