Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Autorităţile indiene au dărâmat cu buldozerul casele a 11 familii după ce au găsit carne de vită în frigiderele lor

Autoritățile indiene au dărâmat cu buldozerul casele a 11 persoane din statul central Madhya Pradesh, după ce poliția a găsit carne de vită în frigiderele lor și mai multe vaci într-o curte.

de Redactia Observator

la 19.06.2024 , 12:57

Autorităţile indiene au dărâmat cu buldozerul casele a 11 familii după ce au găsit carne de vită în frigiderele lor Autorităţile indiene au dărâmat cu buldozerul casele a 11 familii după ce au găsit carne de vită în frigiderele lor - SP Mandla/X

Tăierea vacilor, pe care unii hinduși le consideră zeităţi, e interzisă în cea mai mare parte a Indiei, la fel ca și consumul cărnii lor. În Madhya Pradesh, sacrificarea vacilor este pedepsită cu șapte ani de închisoare.

Nu există nicio prevedere legală însă care să distrugă proprietatea unei persoane acuzate de sacrificarea vacilor, cu atât mai puțin înainte de a fi judecată.

Poliţia a găsit 150 de vaci în curtea unei familii

Articolul continuă după reclamă

Cu toate acestea, statele conduse de partidul naționalist hindus Bharatiya Janata al lui Narendra Modi, în special, distrug în mod obișnuit casele ca pedeapsă pentru sacrificarea vacilor și incitarea la violență sectantă. Victimele sunt în mare parte musulmani, scrie Independent.

„Am găsit 150 de vaci legate în curtea acuzatului. Carnea de vacă a fost recuperată din frigiderele din casele tuturor celor 11 acuzați. Am găsit, de asemenea, grăsime de animale, piele de vite și oase care au fost îndesate într-o cameră”, a declarat Rajat Saklecha, inspectorul poliției din Mandla, agenției de presă PTI.

Poliția a susținut – așa cum face în general în astfel de cazuri – că casele au fost demolate nu pentru că proprietarii lor erau suspectați de sacrificarea vacilor, ci pentru că au fost construite ilegal pe teren public din orașul Mandla. Nu au oferit nicio dovadă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Mapamond » Autorităţile indiene au dărâmat cu buldozerul casele a 11 familii după ce au găsit carne de vită în frigiderele lor