Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Nu poți exprima în cuvinte durerea și vinovăția". O mamă și-a văzut copiii murind pe patul de spital, după ce micuții au făcut o greşeală fatală în casa unui prieten din SUA

Suzie Dudas, o femeie din SUA, a vorbit despre clipele de groază prin care a trecut atunci când cei doi copiii ai ei, de 7 și 9 ani, au ajuns pe patul de spital şi au murit atunci când se jucau în piscina unui prieten. Femeia povestește faptul că cei doi foloseau echipamente de scufundări, doar că în loc de aer au respirat heliu, conform Independent.

de Adrian Popovici

la 30.11.2023, 13:40

Atunci când tatăl băieților a văzut că cei doi nu se mai mișcau de pe fundul piscinei a sărit după ei și a început să le acorde primul ajutor. După ce a chemat salvarea, bărbatul a sunat-o și pe Suzie Dudas, fosta sa soție, aceasta grăbindu-se să ajungă la spitalul la care au fost transportați micuții, acolo unde după patru zile și-au găsit sfârșitul.

"Nu poți exprima în cuvinte durerea, furia, șocul sau vinovăția că nu ai fost acolo pentru copiii tăi, că ai permis să se întâmple asta, că i-ai ajutat să îmbrace costumele de baie", a explicat femeia.

"Știam, dar nu am vrut să accept - era ireal. Să văd cât de dilatați erau ochii copiilor mei. Nici măcar nu arătau ca ei înșiși", a adăugat Suzie Dudas.

Ce s-a întâmplat cu cei doi micuți?

Pe acelaşi subiect

Specialiștii explică faptul că atunci când respirăm heliu pur, așa cum au făcut cei doi băieți, corpul rămâne fără oxigen mult mai rapid decât în mod obișnuit. În mod obișnuit, dacă nu respirăm aer sau oxigen pur, în câteva minute încep să apară probleme - imediat ce corpul își epuizează rezervele de oxigen stocate în sânge. Din nefericire, heliul accelerează acest proces.

Atunci când gazul ne umple plămânii, creează un gradient de difuzie care elimină oxigenul. Cu alte cuvinte, fiecare gură de heliu pe care o luăm scoate și mai mult oxigen din sistem. După ce inspirăm heliu, nivelul de oxigen din organism poate scădea la un nivel periculos în doar câteva secunde.

Procuratura statului Florida a declarat că nu va depune acuzații în cazul a ceea ce a numit o "tragedie sfâșietoare", dar acum Suzie Dudas cere redeschiderea anchetei și își împărtășește povestea pe rețelele de socializare.

"După cercetări juridice semnificative efectuate de unul dintre procurorii specializați în infracțiuni majore, s-a stabilit că statul nu putea, cu bună credință, să solicite acuzații penale în acest eveniment tragic și sfâșietor", a transmis instituția.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Nu poți exprima în cuvinte durerea și vinovăția". O mamă și-a văzut copiii murind pe patul de spital, după ce micuții au făcut o greşeală fatală în casa unui prieten din SUA