Antena Meniu Search
x

O australiancă, scăpată din fălcile rechinului de iubitul care i-a sărit în ajutor. Bărbatul a lovit prădătorul în faţă

O femeie care a fost atacată de un rechin, în timp ce făcea surf, a fost salvată de iubitul ei care a lovit prădătorul în față și a ajutat-o pe aceasta să scape cu viață. 

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 13:19

Bărbatul a lovit prădătorul în nas
O australiancă, scăpată din fălcile rechinului de iubitul care i-a sărit în ajutor - Profimedia

Chantelle Doyle făcea surf când un rechin imens a dat-o jos de pe placa sa și-a mușcat-o de picior, dar, din fericire, partenerul ei a luptat împotriva fiarei și a ajutat-o pe femeie să scape cu viață. Astăzi, ea este o susținătoare pasionată a rechinilor și a habitatului lor, relatează Mirror.

În urma atacului, femeia a suferit leziuni severe ale nervilor la piciorul stâng

Iubitul lui Chantelle Doyle, Mark Rapley, a sărit în spatele fiarei și a luptat cu ea în apa de pe plaja Port Macquarie din New South Wales, Australia. După ce a dus-o pe Chantelle în siguranță la țărm salvamarii au transportat-o la cel mai apropiat spital din New South Wales. În urma atacului, Chantelle a suferit leziuni severe ale nervilor la piciorul stâng.

Piciorul meu este încă parțial paralizat. Și mă așteptam la mult mai mult și eram sătulă să simt că nu o să mai funcționez niciodată așa cum o făceam înainte. Așa că am început să boxez”, a declarat femeia. Chantelle, care încă are de dureri cronice, urmează acum un program de antrenament de 12 săptămâni pentru a se pregăti fizic și psihic, pentru o luptă în sprijinul organizației caritabile Australian Marine Conservation Society. Ea a observat îmbunătățiri, cu o nouă funcție de recăpătare a mușchilor în urmă cu câteva săptămâni. Chantelle spune că boxul a ajutat-o, de asemenea, să facă față a ceea ce spune ea este tendința ei de a sepanica foarte tare într-o situație, fapt care s-a întâmplat și când a fost atacată.

În ciuda experienței sale cu rechinul, Chantelle este dornică să protejeze rechinii și habitatul lor. De fapt, încidentul i-a oferit o mai mare înțelegere și pasiune pentru conservarea oceanelor și speră că meciul de box caritabil va ajuta la creșterea gradului de conștientizare a problemei. Marii albi sunt clasificați ca fiind vulnerabili în Australia, iar în întreaga lume 37% dintre speciile de rechini sunt amenințate cu dispariția, în principal din cauza pescuitului excesiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » O australiancă, scăpată din fălcile rechinului de iubitul care i-a sărit în ajutor. Bărbatul a lovit prădătorul în faţă