Antena Meniu Search
x

O australiancă şi-a ucis soţul după ce i-a zdrobit 50 de pastile în supă. Bărbatul era bolnav iar ea ar fi vrut să-i curme suferinţa

Judith Ann Venn, o femeie de 69 de ani din Australia, a combinat supa de legume a soțului ei cu o doză fatală de 50 de pastile eliberate pe bază de rețetă, crezând că este „singura soluție pentru o situație intolerabilă și fără speranță”.

de Redactia Observator

la 04.08.2023, 16:33

O australiancă şi-a ucis soţul după ce i-a zdrobit 50 de pastile în supă. Bărbatul era bolnav iar ea ar fi vrut să-i curme suferinţa
O australiancă şi-a ucis soţul după ce i-a zdrobit 50 de pastile în supă. Bărbatul era bolnav iar ea ar fi vrut să-i curme suferinţa - Shutterstock

Femeia de 69 de ani, care a pledat vinovată pentru uciderea din culpă a soțului ei Lance Hilton Venn, a fost condamnată vineri la închisoare, dar este imediat eligibilă pentru eliberare condiționată după aproape trei ani de închisoare, relatează The Guardian.

Femeia se confrunta cu violență fizică și era abuzată emoţional de bărbat, avea insomnie cronică și era din ce în ce mai izolată și disperată. Soţia sa nu se mai putea descurca în calitate de îngrijitoare pentru soțul ei, a cărui tulburare bipolară și boală maniaco-depresivă s-au agravat semnificativ în ultimele 18 luni și l-au făcut să devină agitat și agresiv.

Femeie era epuizată de îngrijirea soţului

La 12 august 2020, Lance Venn cumpărase o barcă de la un vecin pentru 20.000 de dolari, lucru care i-a provocat femeii probleme financiare. A doua zi, aceasta a dizolvat 50 dintre pastilele prescrise de soțul ei în supă de legume, punându-le în recipiente în congelator.

Pe acelaşi subiect

Ea încă mai avea spera că va avea o oarecare ușurare în gestionarea soțului ei, pe 14 august, deoarece acesta avea o programare la psiholog în acea zi. Dar ea a anulat-o când soțul ei a ajuns la casa fiicei lor la primele ore ale dimineții, în timpul uneia dintre plimbările sale nocturne.

„Cred că dacă nu ar fi plecat... și s-ar fi dus la psiholog, pe care l-a mai văzut, mai exista o licărire de speranță că poate că asta ar fi schimbat lucrurile”, a adăugat ea. La întoarcerea la casa lor, Judith i-a servit o porție din supa cu pastile. Ea i-a tăiat încheietura mâinii când era inconștient, dar cauza morții lui s-a dovedit a fi supradoza.

Aceasta ar fi încercat să se sinucidă

Femeia a scris o scrisoare în care spunea că nu vrea ca familia ei să trăiască cu stresul pe care l-a experimentat. Ea a încercat să-și ia viața, spunând ulterior poliției că nu vrea ca nimeni altcineva, în special fiicele lor, să aibă grijă de soțul ei. Psihiatrii au descoperit că Judith suferea de o tulburare depresivă majoră, stres excesiv și distorsiuni ale gândirii.

Ea minimaliza și ascundea agresiunea fizică a soțului ei față de ea, probabil din cauza rușinii, loialității față de el și dorinței de a-și scuti copiii de mai multe îngrijorări.

Femeia a fost condamnată la 8 ani de închisoare

„În aceste circumstanțe ai fost făcută să crezi că singura soluție pentru o situație intolerabilă și fără speranță era ca tu și el să muriţi.” În pronunțarea sentinței, judecătorii a ținut cont de faptul că femeia nu prezenta niciun risc pentru comunitate, a suferit abuz fizic, verbal și emoțional și că a făcut pași spre reabilitare.

Judecătorii au condamnat-o pe Judith Venn la 8 ani și șase luni după gratii, menţionând şi că este imediat eligibilă să solicite eliberarea condiționată, deoarece a ispăşit 3 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » O australiancă şi-a ucis soţul după ce i-a zdrobit 50 de pastile în supă. Bărbatul era bolnav iar ea ar fi vrut să-i curme suferinţa