Antena Meniu Search
x

Video O experienţă de vis pornită de la un diagnostic de coşmar. O familie din Quebec a călătorit timp de un an în jurul lumii

Un diagnostic crunt primit de trei dintre cei patru copii ai familiei, i-au făcut pe doi părinţi din Canada să-şi schimbe viaţa. Dornici să construiască amintiri de neuitat pentru copiii condamnaţi să-şi piardă complet vederea, familia a pornit într-un tur în jurul lumii. Şi-au început călătoria în Africa şi vor să adune, timp de un an, experienţe şi momente inedite de pe tot Globul. 

de Redactia Observator

la 13.09.2022, 19:08

Vezi și

Aşa au început cei şase membri ai familiei Lemay-Pelletier călătoria de un an în jurul lumii. O experienţă de vis pornită de la un diagnostic de coşmar. Totul s-a schimbat pentru părinţii din Quebec când au aflat că fata cea mare, în vârstă de 12 ani, suferă de retinitis pigmentosa, o boală genetică din cauza căreia îşi pierde vederea treptat. 

Edith Lemay, mamă: Problema cu această boală este că nu ai ce face, îţi dau un diagnostic şi îţi spun că asta este.

În mod cumplit, acelaşi diagnostic l-au primit şi fraţii mai mici ai Miei, în vârstă de 5 şi 7 ani. Unul singur dintre copiii familiei nu a moştenit boala. 

 Edith Lemay, mamă: Un specialist îmi spunea să le arătăm elefanţi şi girafe în cărţi şi atunci ne-a venit ideea să îi ducem să vadă pe viu aceste animale.

Pe acelaşi subiect

Un gând care s-a transformat într-o experienţă de neuitat pentru cei patru copii. Prima oprire a fost în vestul Africii, în Namibia. De aici, familia a mers către Zambia, Tanzania, Turcia, Indonezia şi Mongolia. 

Sebastien Pelletier, tată: Au fost impresionaţi de peisaj, de rocile pe care le văd peste tot, de deşert. Este incredibil!

Călătoria a fost posibilă după ce compania la care tatăl deţinea o parte din acţiuni a fost vândută. Cât despre şcoală, părinţii au devenit profesori de ocazie pentru cei patru elevi. 

Sebastien Pelletier, tată: Încercăm să le arătăm copiilor noştri că lumea este plină de diveristate. Te poţi bucura de un confort deosebit acasă, dar nu peste tot în lume se întâmplă asta. Aşa că trebuie să înveţi să fii fericit cu ceea ce ai.

O lecţie de viaţă pe care sunt obligaţi să o înveţe şi ei. Deşi iniţial călătoria trebuia să înceapă în 2020, pandemia le-a dat puţin planurile peste cap. Iar din cauza războiului din Ucraina, familia a fost nevoită să renunţe la vizita în Rusia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O experienţă de vis pornită de la un diagnostic de coşmar. O familie din Quebec a călătorit timp de un an în jurul lumii