Antena Meniu Search
x

O femeie a murit otrăvită cu plumb după ce a folosit un unguent pentru hemoroizi. O rudă îi trimisese produsul din Vietnam

O femeie a murit otrăvită cu plumb după ce a folosit un unguent pentru hemoroizi. Autoritățile sanitare avertizează populația cu privire la un unguent vietnamez pentru hemoroizi care conține o "cantitate extrem de periculoasă" de plumb.

de Redactia Observator

la 17.04.2024, 14:48

- Shutterstock

Oficialii din sănătate lansează un avertisment după ce o femeie a murit în urma folosirii unui unguent pentru hemoroizi care conținea o "cantitate foarte periculoasă" de plumb, anunță People.

Femeia din Sacramento a cumpărat un unguent pentru hemoroizi din Vietnam, numit Cao Bôi Trĩ Cây Thầu Dầu (Castor Oil Hemorrhoid Extract), printr-un anunț pe Facebook. O rudă i-a trimis apoi produsul din Vietnam.

Femeia a murit ulterior din cauza unei intoxicații grave cu plumb

După ce au testat unguentul, autoritățile sanitare au constatat că produsul conținea 4% plumb, o "cantitate extrem de periculoasă".

Potrivit California's Calaveras County Public Health din California, unguentul a fost vândut în principal prin grupuri Facebook ca fiind un tratament "miraculos" pentru hemoroizi, sugerându-se aplicarea intrarectală, relatează Mediafax

Chiar și cantități mici de plumb, care pot fi absorbite prin piele, pot cauza probleme grave de sănătate. Simptomele intoxicației cu plumb pot varia, provocând simptome de la ușoare la severe, inclusiv oboseală, dureri musculare sau articulare, greață, dureri de cap, crampe stomacale severe, convulsii, comă și moarte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Mapamond » O femeie a murit otrăvită cu plumb după ce a folosit un unguent pentru hemoroizi. O rudă îi trimisese produsul din Vietnam